» » » Чому темніє в очах?

Чому темніє в очах?

Чому темніє в очах?

Відчуття слабості, нудота, сильний головний біль, темніє в очах. Вам знайомі ці симптоми? Однозначно відповісти, чому темніє в очах, ми не можемо. Але побачити деякі особливості цього явища, спробуємо!

Темніє в очах

Якщо говорити коротко, потемніння в очах виникає найчастіше через різке зниження кров`яного тиску. Цьому явищу схильні всі, хто в житті переживає сильні перевантаження, коли кров відливає від голови. Щоб вам зрозуміти, чому темніє в очах у вас, зверніться до лікаря. Тому що причин для цього може бути декілька.

Паморочиться голова

Це нормально, коли паморочиться голова, темніє в очах. Ці симптоми взаємодоповнюють один одного. Але головне, дізнатися причину запаморочення. Найчастіше це свідчить про нападі гострої гіпотонії. Коли після фізичних навантажень або зміни положення тіла, різко знижується артеріальний тиск.

Ще, обов`язково здайте аналіз крові і дізнайтеся рівень гемоглобіну. Часто при низькому рівні буває стан запаморочення. Можливо, вам допоможуть залізовмісні препарати. Лікар пропише, що треба. Не займайтеся самолікуванням.

Різко встали і ...



Присіли навпочіпки - поговорити або пограти з малюком, або збираєте полуницю на дачі, а може бути, займаєтеся прибиранням в будинку - але, коли різко встали, в очах стало темно і незатишно. Ви ставите питанням: «Що робити, якщо темніє в очах, коли встаю?». Для вас є кілька рекомендацій. Якщо є можливість, відразу лягайте на бік. Якщо такої можливості немає, тихенько вставайте, дивлячись на тверду поверхню. Але, якщо у вас виникло відчуття, що ви зараз до втрати свідомості, сядьте і, тримаючи голову між колін, побудьте в такому положенні кілька хвилин.

Різко темніє в очах

Отже, вже зрозуміло, що темрява в очах - це неповноцінне кровопостачання мозку. Але, які ще є причини і чому різко темніє в очах? Але ж, важка фізична праця або банальна втома після робочого тижня, теж можуть призводити до потемніння в очах. Коли це відбувається різко і досить часто, лікар може приписати вам лікарські препарати, для зміцнення імунітету і судин.

А, загалом, рецепт досить простий: ведіть активний спосіб життя, правильно харчуйтеся, добре висипайтеся і чергуйте розумову працю з фізичним навантаженням.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!