» » » » Що робити при струсі мозку?

Що робити при струсі мозку?

Що робити при струсі мозку?
Що робити при струсі мозку?

Струсом мозку називають травму черепа, яка є закритою і механічною. Якщо людина забився головою, втратив свідомість, відразу після удару не в змозі пригадати недавні події, то швидше за все, він отримав струс мозку. Безумовно, ступінь тяжкості струсу мозку визначається лікарем, а ми можемо сказати, що вона залежить від тривалості непритомності і ретроградної амнезії (втрати пам`яті на попередні події). У потерпілого може спостерігатися нудота, блювання, біль в голові або запаморочення.

Що робити при струсі мозку відразу

Показатися лікарю - це перше, що повинен зробити людина при підозрі на струс мозку. Струс мозку дуже небезпечно ускладненнями. Якщо посидіти вдома 3-7 днів і не звернутися до лікаря, невилікуваних струс мозку потім здатне спровокувати епісиндром як у дітей, так і у дорослих.

Зазвичай для зменшення ймовірності ускладнень рекомендується досить тривалий постільний режим (до 3-4 тижнів), а також спеціальна терапія (противоотечная, судинна і вегетотерапія). Причому анальгетики забороняється приймати, так як вони просто-напросто приховують симптоми погіршення стану хворого, особливо у дітей. Виходить, самолікуванням будинку можна тільки нашкодити собі і коханому дитині!

Отже, що робити після струсу мозку:

  • Відразу ж звертаємося до лікаря, так як за всіма симптомами струсу мозку можуть ховатися більш важкі травми мозку (наприклад, забій мозку, крововилив).
  • Спочатку призначається постільний режим на 3 доби, а потім, в залежності від стану хворого, він може збільшитися або припинитися.
  • Лікар проводить медикаментозне лікування.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!