Як вилікувати забій?

Як вилікувати забій?

Удари - це досить поширений вид травм м`яких тканин без порушення шкірного покриву. Їх можна отримати де завгодно: починаючи від спортивних тренувань і закінчуючи невдало підвернувся бильцем ліжка. Варто зазначити, що існують різні ступені ударів, при незначних травмах можна обійтися народними засобами (щоб зняти пухлина) Або простими ліками, але якщо постраждали внутрішні органи або велика частина певної м`язи, тоді обов`язково потрібно звернутися до лікаря і, можливо, пройти госпіталізацію.

знаючи, що робити при ударах, ви зможете позбутися від негативних наслідків невеликих травм, але ніяк не серйозних пошкоджень! Крім того, потрібно точно визначити, що у вас не перелом або вивих.

Які симптоми забиття?

Одним з основних проявів забиття є виникнення гематом або синців в місці удару. Вони з`являються з-за розриву дрібних кровоносних судин, внаслідок чого виникає характерне «пляма», іменоване в народі як «синяк».



За кольором гематоми можна визначити приблизний час травми, так, наприклад, червоно-бордова забарвлення тримається кілька годин після удару. Якщо ж місце травми набуло жовтуватий відтінок, пошкодження вже близько 5 днів.

Варто відзначити, що деякі серйозні удари практично не виявляються зовні, але доставляють людині сильні больові відчуття. У таких випадках обов`язково звернення до лікарні!

Як вилікувати забій в домашніх умовах?

Для лікування забитих місць використовуються такі засоби:

  • Відразу після отримання невеликої травми до хворого місця краще докласти що-небудь холодну (металевий предмет або шматочок льоду);
  • Через день після отримання удару роблять зігрівальні компреси і примочки, щоб гематома швидше розсмоктувалася;
  • Місце удару можна намазати такими мазями, як Троксевазин, Траумель або Лиотон (ними також можна лікувати лікоть від ударів);
  • Якщо больові відчуття дуже сильні або не проходять після 3 днів бажано звернутися до лікаря для отримання кваліфікованої допомоги і призначення спеціальних процедур.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!