Як викликати лікаря?

Як викликати лікаря?

Рано чи пізно кожен з нас стикається з проблемами в здоров`ї. Якщо у Вас немає можливості або бажання стояти в чергах поліклініки, то важливо знати, як викликати лікаря додому. Куди і коли дзвонити? Безкоштовний Чи це виклик? Коли чекати приходу лікаря? Висвітлимо деякі аспекти цієї проблеми в статті.

Отже, як викликати лікаря? Якщо Ви маєте поліс ОМС (обов`язкового медичного страхування), то виклик лікаря додому здійснюється з поліклініки, до якої Ви прикріплені. Для виклику в цьому випадку треба зателефонувати в районну поліклініку і чітко пояснити причину виклику. Дзвонити можна буде тільки в години роботи поліклініки. При цьому важливо назвати наступні дані: ПІБ хворого, вік і / або дата народження, симптоми захворювання, повну адресу фактичного місця розташування. Дільничний або черговий лікар зобов`язаний буде виїхати за вашим викликом в день виклику. Виклик лікаря в такій ситуації абсолютно безкоштовний. Важливо зауважити, що не варто очікувати приходу лікаря відразу після Вашого дзвінка. Цілком зрозуміло, що не тільки Ви могли його викликати. Лікар зобов`язаний прийти до Вас протягом свого робочого дня, навіть якщо робочий час минув. Доктор повинен оглянути хворого, призначити лікування, виписати рецепти і лікарняний при необхідності. Подальше лікування здійснюється в поліклініці по Вашій ділянці. Виклик лікаря можна зробити і через вікно реєстратури.

Якщо Ви перебуваєте не в своєму місті і раптово захворіли, то треба дізнатися найближчу поліклініку і зателефонувати в реєстратуру. Якщо Ви маєте поліс ОМС і перебуваєте на території Росії, Вам зобов`язані допомогти. Далі Вам потрібно буде закріпитися за цією поліклінікою і продовжити лікування вже у дільничного лікаря.



Також у багатьох містах є платні клініки, які надають послугу «виклик лікаря додому». Причому, з центру платних медичних послуг на будинок можна викликати практично будь-якого фахівця, а також зробити забір аналізів на дому, процедури УЗД, ЕКГ тощо Лікар платній клініки виконає також всі необхідні процедури, включаючи виписку рецептів та лікарняного листа. Звичайно, за таку зручність прийдеться заплатити, але Ви, швидше за все, отримаєте більш швидку і повну допомогу.

Якщо Вам необхідна екстрена допомога або години роботи поліклініки закінчені, то викликайте швидку допомогу. Про те, як це зробити, читайте в статті: «Як з мобільного викликати швидку?»

Пам`ятайте, що у Вашій біді можуть і зобов`язані допомогти фахівці. Головне - вчасно і правильно їх викликати!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!