» » » Що таке поліклініка?

Що таке поліклініка?

Що таке поліклініка?

Поліклінікою називають лікувально-профілактичний заклад, що надає медичну допомогу як хворим, які приходять, так і хворим на дому (з виїздом до них лікаря). Такий заклад може бути багатопрофільним або вузькоспеціалізованим.

Поліклініка знаходиться в кожному мікрорайоні міста і, як правило, безкоштовна для хворих, зареєстрованих в даному мікрорайоні. Хворі, які не зареєстровані на території мікрорайону, але живуть в ньому і хочуть скористатися послугами найближчої поліклініки, можуть зробити це за додаткову плату згідно з установленими в установі тарифами.

структура поліклініки

Зазвичай поліклініка включає в себе ряд кабінетів з різних спеціальностей, а також лабораторію для клінічної діагностики, рентгенівський кабінет, велика кількість установок для фізіотерапії та інше обладнання, покликане зробити яку вони надають медичну допомогу ефективною і високоякісною.

Прийом лікарями в поліклініці найчастіше проводиться за попереднім записом згідно ділянці, до якого хворий визначено. Запис відбувається по телефону, або безпосередньо в поліклініці. Лікарі працюють посменно- для кожного з них існує норма прийому хворих, відповідна їх спеціальності.

Дізнавшись, що таке поліклініка, вам, можливо, буде корисно з`ясувати, як визначити свою ділянку в ній. Про це вам розповість стаття Як дізнатися свою ділянку в поліклініці.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!