Як не замерзнути?

Як не замерзнути?

Не секрет, що зиму люблять не всі люди. Адже зима - це, в першу чергу, холод, пронизливий вітер, лід і сніг під ногами. Але з іншого боку зима - це ще веселощі, забави на лижах, ковзанах і гірках. Кожен відноситься до зими по-різному, для кого-то це забави, а для кого-то це мороз і вітер. І в першому, і в другому випадках, щоб не отримати обмороження ніг і рук, а також лущення шкіри обличчя, необхідно відповідально підходити до захисту свого організму від холоду.

У статті ми розглянемо 10 способів того, як не замерзнути в зимовий час.

Поради

  1. Перед тим як вийти на вулицю, слід добре поїсти. Адже всі знають, що їжа для людини - це, перш за все, енергія, і 75% її в зимовий час піде на обігрів організму. У зимовий час бажано вживати на 400 калорій більше. Також потрібно знати, що овочі - це, звичайно, добре і корисно для організму, але в раціоні харчування повинно бути присутнім і м`ясо. Якщо продовжувати їсти також, як в літній час, то за короткий проміжок часу можна заробити хронічну втому. Тим більше, зимові овочі сильно відрізняються від літніх. А людям з підвищеною чутливістю до холоду потрібно вживати рибу, м`ясо, картопля, горіхи, виноград, банани.
  2. Напої. Варто відзначити, що алкогольні напої насправді не гріють належним чином. Так, вони нагрівають організм, але на дуже короткий час. Кава, до речі, також не виробляє потрібний ефект, краще приймати трав`яний зелений чай або взяти на замітку наступний рецепт: додайте в звичайний сік з яблук одну чайну ложку пудри кориці, доведіть потім суміш до кипіння і вживайте як чай.
  3. Техніка туммім. Деякі ченці, що володіють технікою туммім, здатні швидко висушувати на своєму тілі мокрі рушники в зимові холодні вечори. Технологія полягає в тому, що монахи, сидячи на снігу, подумки зароджують в собі полум`я, розміром з волосся, поступово збільшуючи жар і просуваючи його назовні тіла.
  4. Робіть періодично масаж ніг і рук. Обов`язково перед виходом на мороз і після повернення в тепло бажано робити масаж. Щоб руки і ноги отримали швидкий приплив тепла, можна використовувати різні креми, додавши до них пару крапель шавлії, імбиру і фенхеля. Можна згинати й розгинати пальці рук, як би підганяючи кров, а також розтирати їх.
  5. Правильність дихання теж допомагає зігріти організм. Взимку необхідно дихати повільно і маленькими вдихами.
  6. Намагайтеся загартовуватися. Причому, робити це потрібно послідовно, починаючи з протирання рушником і тільки потім приступаючи до холодної води.
  7. Метод акторів. Деякі актори під час зимових зйомок на свої плечі приклеюють звичайний гірчичний пластир, завдяки йому кров швидше приливає до тіла.
  8. Термобілизна. Якщо ви постійно Мерзни, варто задуматися про покупку спеціального термобілизни, яке допоможе уникнути тепловтрат організму.
  9. Взагалі, що стосується одягу, використовуйте натуральні тканини з бавовни і шерсті. Синтетична кофта в мороз вас не зігріє. Під основний одяг надягайте бавовняну маєчку - начебто, дрібниця, але тепла від неї додасться. Обов`язково носіть шапку, рукавички (рукавиці), шарф, тобто повне обмундирування.
  10. Якщо ви мерзнете будинку, то варто утеплити ваше житло, придбати додатковий масляний радіатор або теплову гармату.

Підбираємо взуття та рукавички



Найпершим справою в сильні морози починають замерзати ноги і руки. А справа в тому, що саме на морозі кров починає уповільнене рух і, відповідно, вона не надходить у ступні і пальці. А адже ще наші бабусі говорили, що найголовніше - тримати в теплі голову і ноги.



Щоб ноги не замерзали, слід на зиму підбирати відповідне взуття. По-перше, зимове взуття повинна бути на плоскому ходу з високою підошвою. По-друге, взуття не повинна бути вузькою, інакше кров не зможе повноцінно циркулювати. Безсумнівно, жінки і в лютий мороз бажають мати гарний вигляд і красиво, але високі чобітки на шпильках ніколи не зможуть дати потрібний обігрів вашими стопами. У морози найкраще підійдуть чобітки-дутики або чобітки з так зване «тракторної» підошвою.

Уже в мінус 10 градусів слід замінити навіть самі теплі рукавички на прості рукавиці. Завдяки тому, що рукавиці створюють одну область для пальців, руки не так замерзають, іншими словами, пальці рук гріють один одного.

Якщо вам не вдалося підтримати тепло і ви все ж обморозили руки або ноги, дізнайтеся про першу допомогу зі статті Що робити при обмороженні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!