» » » Як вибрати черевики?

Як вибрати черевики?

Як вибрати черевики?

«Зустрічають по одягу» - всім відома ця приказка. І головною деталлю цієї «одежинки» є взуття. Але чи завжди ми точно знаємо, як вибрати черевики, де це краще робити і коли. У даній статті розповімо про це.

Черевики - на прогулянку або для роботи

Будь-який продавець взуття може розповісти про безліч способів, до яких вдаються люди при виборі черевик. І обнюхують, і загинають підошву, і вивертають всі нутрощі. Для кожного є своє виправдання, адже людина вибирає взуття для себе коханого. Головним, швидше за все, є момент симпатії, подобається чи ні, хоча чоловіки називають це «зручністю», а жінки «відповідністю моді». Тому важливо для себе, як для покупця, встановити мету - черевики на який випадок потрібно вибрати: для прогулянок, для роботи або для виходу в світ.



Якщо погода на дворі зимова, то вибір буде одним, а якщо літо - зовсім іншим. Розглянемо загальні характеристики, які черевики вибрати:

  • Черевики повинні бути за розміром, тобто довжина і ширина черевика зобов`язані повністю збігатися з розміром стопи. Не потрібно купувати взуття на розмір менше, щоб розносити її, або на розмір більше, щоб не натирати ногу. Тільки відповідно до розміру ноги.
  • Обов`язково загляньте всередину черевика і обмацайте рукою, щоб там не було непотрібних рельєфно, що стирчать швів або чогось ще. Це допоможе захистити вашу ногу від появи натертостей і мозолів.
  • Перевагу слід віддавати черевиків з натуральних матеріалів, і зовні і всередині. Тому що таке взуття приємніша в шкарпетці і довговічніша.
  • Підошва черевика - це важлива деталь. Найкраще - підошва з поліуретану. Вона щільна і, в той же час, еластична, що забезпечить хорошу амортизацію при ходьбі.
  • Важливий елемент взуття - устілки. Краще, якщо вони будуть знімними, щоб їх можна було виймати, сушити, а при необхідності і замінити.
  • Зовнішній вигляд черевика залежить від уподобань окремої людини, але в цілому варто вибирати ті, які не обтяжені великою кількістю заклепок, застібок, замків і т.п. Від цього може залежати і несучість черевик, і власне ставлення до них з проходженням часу.

Черевики для зими



При виборі черевик для зими спочатку треба визначитися з сумою, яку можна витратити. Тому що зимове взуття краще з натуральної шкіри і хутра, а, значить, дорожче. Якщо вартість черевик справа не останнє, тоді варто прислухатися до того, як вибрати зимові черевики.

  • При виборі зимових черевик почніть з огляду підошви. Чим вона товщі, тим буде тепліше ногам. До того ж вона повинна бути не гладкою, а рифленою, краще - з глибоким протектором.
  • Важлива деталь - устілки. Краще якщо вони будуть з хутра. Це, звичайно ж, передбачає певний внутрішній обсяг, тому у модельних черевиків з вузьким носом передня частина устілки може бути шкіряною. Такі черевики краще не брати, тому що в них пальці ніг точно будуть мерзнути. Також устілка повинна бути пришита до підошви черевика, а не приклеєна.
  • Придивіться до матеріалу, з якого виготовлені черевики. Якщо у вас є сумніви щодо його натуральності, спробуйте перевірити це. Найпростіше - притиснути долоню руки до черевика, якщо матеріал зігріється, значить це шкіра, якщо ні - шкірозамінник. Розгляньте внутрішні шви - їх зрізи видадуть матеріал, з якого виготовлені черевики.
  • Місце застібки. Бажано, щоб в якості утеплення це місце теж було з хутра, т.к.іногда замок прикривають тільки шматочком шкіри. Найкраще від вітру і морозу захищає шнурівка на черевиках.
  • Пам`ятайте про термін гарантії на сезонний товар. А зимові черевики - це саме він. Гарантія діє з 1 листопада до 1 квітня, тобто в зимовий сезон, а не відразу з того дня, як черевики були придбані.

Чоловічі черевики. Зручність і стиль

Гарна взуття потрібна всім - і жінкам, і чоловікам, і дітям. У тому, як вибрати черевики, чоловічі вимоги зводяться в основному до комфорту і зручності. Але при цьому вони зобов`язані ще й відповідати заданому стилю чоловіки, який визначає його місце роботи, рівень достатку, наявність смаку. Часто взуття для чоловіка вибирає жінка, тому йому самому потрібно тільки правильно приміряти черевики, щоб не тиснули, не бовталися на нозі, і щоб добре гнулася підошва, адже більшість чоловіків - автоводії.

І ще кілька порад про примірці черевик:

  • Вибирати взуття краще ввечері
  • Приміряти треба стоячи і при цьому бажано пройтися
  • Тісне взуття порушує кровообіг
  • Пальці ніг повинні вільно рухатися всередині


Увага, тільки СЬОГОДНІ!