» » » Як правильно вибрати ковзани?

Як правильно вибрати ковзани?

Як правильно вибрати ковзани?

Катання на ковзанах - це прекрасний спосіб проведення свого дозвілля. Сьогодні, кататися на ковзанах можна не тільки взимку, але і влітку. Криті ковзанки і катки зі спеціальним покриттям дозволяють в самий розпал купального сезону відчути стрімке ковзання по рівній поверхні льоду.

Щоб доставити собі ще більше задоволення від катання, потрібно мати власні ковзани, а не брати їх постійно на прокат. По-перше, не дуже зрозуміло хто одягав пару казенних ковзанів до вас, а по-друге, ковзани на прокат не завжди ідеально підходять саме вам. Давайте подивимося як правильно вибрати ковзани, щоб ви змогли відчути воістину незабутні враження від катання. Отже:

Як правильно вибрати ковзани:

  • Найперші складові, на які варто звернути свою увагу при виборі пари ковзанів, - це їхня вага, розмір і почуття комфорту. Це дуже важливі елементи, адже катання на ковзанах - це, перш за все, серйозне навантаження на ноги.
  • Тому, примірявши чергову пару ковзанів, потрібно спробувати порухатися в них. Встаньте на обидві ноги. Якщо ви відчуваєте, що десь тисне або, навпаки, десь занадто велика свобода, тоді можна сміливо одягати іншу пару. На ковзанці ви не будете просто пересуватися. Ви будете кататися, тому будь-які незручності в магазині перетворяться в біль на ковзанці.
  • Зазвичай рекомендують купувати черевик, який більше нашого повсякденного взуття на половину розміру. Одягніть ті шкарпетки, в яких ви збираєтеся кататися.
  • В області гомілковостопного суглоба черевик повинен щільно облягати ногу.
  • Нога повинна бути щільна зафіксована в області задника коника. Професійні фігуристи зазвичай перевіряють щільність, розшнуровуючи черевик повністю. Вони сильно наголошують п`яту в задник черевика і стежать за тим, щоб не було вільного простору між задником і п`ятою.
  • Якщо ви визначилися з моделлю ковзанів, то потрібно їх правильно зашнурувати. Внизу - по-вільніше. По середині (підйом стопи) - по-щільніше. І нагорі (гачки) - знову по-слабкіше. Ви правильно зашнурувати черевик, якщо ви не можете поворушити ногою всередині нього.

Як правильно вибрати роликові ковзани:



Рекомендації по вибору роликових ковзанів дуже схожі на рекомендації по вибору льодових. Розмір і рівень комфорту потрібно підбирати за таким же принципом. Однак, до роликових ковзанах потрібно прикупити ще дещо. Обов`язково потрібен захист. Це наколінники, налокітники, рукавички і шолом. Краще не кататися на роликових ковзанах без цих атрибутів, адже безпека понад усе.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!