» » » Як кататися на сноуборді?

Як кататися на сноуборді?

Як кататися на сноуборді?
Як кататися на сноуборді?

Одним з найпопулярніших зимових видів спорту є сноуборд. Що змушує людей носиться по гірських схилах, ризикуючи зламати собі шию? Звичайно, неабияка порція адреналіну, яку вони отримують, здійснюючи швидкісний спуск з гори або виконуючи ризиковані стрибки і трюки. Яскраве сонце, іскристий сніг, свіже повітря, що захоплює дух швидкість - любителів екстремальний видів спорту все це не залишить байдужим! Якщо ви ще ніколи не пробували кататися на сноуборді, то з чого слід почати? Наші поради початківцям сноубордистам ви знайдете в цій статті.

Як навчитися кататися на сноуборді?

вибір інвентарю

Отже, що таке сноуборд? Дослівний переклад з англійської - сніжна дошка. Новачкам насамперед треба визначитися з вибором інвентарю. Дощок для сноуборду випускається величезна кількість. Нові моделі зазвичай дорожче, ніж минулорічні, але часто вони відрізняються лише забарвленням і назвою. Для початку купіть дошку середнього класу, які не найновішу модель - це значно скоротить ваші витрати. Якщо заради економії ви вирішили купити б / у дошку, то робіть це з великою обережністю! Дошка може бути після ремонту, в ній можуть бути приховані замасковані дефекти, які не можна виявити при першому огляді. Зверніть увагу, чи є на сноуборді сліди клею, сильних поперечних ударів, тріщини, злами - якщо помітите щось подібне не ризикуйте здоров`ям і не купуйте таку дошку. Б / у черевики теж купувати не варто - адже вони сідають під форму ноги колишнього володаря. Найголовніше при виборі черевик і кріплень - це їх повна відповідність дошці. Яку якість біля дошки, таку ж якість має бути і у черевик. Не беріть черевики на виріст або з запасом для товстого носка - вони тепер теплі, і повинні сидіти точно по нозі. З матеріалів фахівці не рекомендують брати тільки шкіряні, бо шкіра швидко промокає. При покупці дошки пам`ятаєте, чим вона м`якше і коротше, тим більше вона маневрена і тим простіше на ній вчитися. Стандартно дошка повинна бути на 15-17 сантиметрів коротша вашого зростання. Щоб зрозуміти, як правильно кататися на сноуборді, треба багато тренуватися. Будьте готові до того, що перші тренування ви будете проводити в снігу і на п`ятій точці. Тому не економте на спец. одязі, яка не пропускає холод всередину, а також згладжує удари при падінні. Вам знадобляться штани і куртка з мембраною, термобілизна, захисний шолом і рукавички. Не забувайте, що заради економії коштів, ви можете взяти весь інвентар в прокаті!

Як кататися на сноуборді?

  • Стойка. Купивши все спорядження і пригвинтивши кріплення, проведіть вдома тренування вашої стійки для катання на сноуборді. Основний інструмент управління дошкою - ноги. Вони завжди повинні бути трохи зігнуті в колінах. Чи не катайтеся на прямих ногах - це вірний спосіб впасти. Ще одна поширена помилка - нахил спини вперед. Спину треба тримати прямо, руки прямо перед собою, зігнуті в ліктях (уявіть, що тримаєте весло з двома лопатями). Ваша стійка готова!
  • Отже, ви вийшли на трасу вперше. Зробіть таку вправу на рівній поверхні: пристебніть передню ногу (завжди пристібати спочатку передню ногу, а потім задню) і спробуйте походити або поїздити, відштовхуючись задній ногою, як на самокаті. Робіть невеликі кроки вільною ногою, ставлячи її справа або зліва. Головне завдання цієї вправи - відчути дошку.
  • Коли досить натренуєтеся, після відштовхування поставте другу ногу поруч з кріпленням, і прокотитеся на двох ногах. Потім знайдіть майже пологий схили спробуйте виконати цю вправу на ньому.
  • Вправа "зісковзування". Тепер пристебніть обидві ноги. Перекотіться на коліна, підніміться, що не випрямляючи повністю ноги. Це ваше вихідне положення. Повільно починайте опускати п`яти. Ви відчуєте, що дошка їде. Постарайтеся зберігати правильну стійку. Відчуйте принцип катань на сноуборді - піднімаючи і опускаючи п`яти, ви можете регулювати швидкість ковзання дошки. Головна мета вправи - навчитися регулювати швидкість, користуючись гомілковостопному.


Ці прості вправи, допоможуть вам зробити перші кроки в сноубордингу!



Якщо хочете наочний посібник, як кататися на сноуборді, то відео на цю тему ви можете знайти на сайті youtobe.com. Одне з них додається до статті.

Удачі вам!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!