» » » Як вибрати сноуборд для дівчини?

Як вибрати сноуборд для дівчини?

Як вибрати сноуборд для дівчини?

Серед зимових видів спорту сноубордінг займає своє почесне місце, особливо він любимо і популярний у молоді. Але якщо хлопці частіше краще розбираються в тому, яку дошку вибрати, то дівчатам в цьому питанні нерідко потрібна допомога. Ми дамо кілька порад про те, як вибрати відповідний сноуборд для дівчини.

Сноуборд для дівчини: на що звернути увагу?



спочатку вибираємо жіночі дошки для сноуборду. Це непросто: широкий асортимент, безліч фірм-виробників, різна вартість - очам є від чого розбігтися! При виборі дошки варто враховувати наступні моменти:

  1. Ширина дошки - один з основних параметрів. Щоб визначити для себе підходящу ширину, помістіть черевик для сноуборда на дошку - він спереду і ззаду виступати за кант не більше ніж на 1 см. Якщо ця відстань більше, ноги почнуть чіплятися за сніг, і, отже, ви будете більше і частіше падати . Дуже широку для себе дошку також не варто вибирати - нею буде важко керувати.
  2. Довжина дошки залежить від зросту людини. Чим менше зростання, тим коротше сноуборд. Для визначення потрібної довжини дошку потрібно поставити вертикально і співвіднести з ростом. Якщо дівчина вже не новачок або у неї є зайва вага, то їй підійде сноуборд довжиною до носа. Якщо дівчина поки «середнячок», любить стрибки і трюки, то край дошки повинен доходити до підборіддя. Дівчатам невисокого зросту і новачкам варто вибирати сноуборд, який доходить до ямочки між ключицями.
  3. Визначаючи жорсткість сноуборду, орієнтуйтеся на масу тіла і досвід катання. Чим більше вага, тим жорсткіше повинна бути дошка. Початківцям більше підійде м`яка дошка - вона ідеальна для катання на невеликій швидкості. Жорстка дошка більше підходить для високих швидкостей і складних трюків.
  4. Особливу увагу потрібно звернути на жіночі кріплення для сноуборда, адже від їх якості і фортеці залежить не тільки комфортність їзди, але і ваша безпека. Обов`язково перевірте зручність кріплень, при необхідності купіть хороші.
  5. Слід вибрати відповідну форму прогину. Класичною вважається форма прогину camber - центральна точка піднята над поверхнею. Така форма хороша для укатаних схилів, відмінно підходить для здійснення віражів. Rocker протилежний кемберу - в цьому прогині підняті носова і хвостова частини, що допомагає без проблем кататися по глибокому снігу. Flat - це нульовий прогин, спочатку все сноуборди випускалися такими. Він хороший для виконання обертань при проїзді по боксах і Рейлі. Також виділяють змішаний прогин, який максимально підходить для катання в різних ситуаціях.
  6. Вага дошки - це важливий параметр для дівчини. Постарайтеся знайти сноуборд, який не буде для вас занадто важким. Підніміть сноуборд однією рукою за ніс. Якщо вам це вдається без великих труднощів - значить, дошка вам підходить за вагою.
  7. Радіус бічного профілю впливає на комфорт і стабільність маневрів при їзді. Чим він більший, тим краще.

типи сноубордів



Все сноуборди можна розділити на кілька видів залежно від їх призначення:

  1. Freeride - дошки повинні володіти високою стійкістю і не тонути в снігу, тому вони відрізняються від інших більшою жорсткістю і довжиною. Також у них ніс вже, м`якше і довше, а хвіст - товщі, жорсткіше і коротше.
  2. Freestyle - короткі м`які дошки, практично завжди симетричні в носі і хвості. Завдяки цьому сноубордист легко катається в будь-яких стійках.
  3. All-mountain - універсальні дошки, які підходять для змішаних стилів катання. Його можна вибирати новачкам і тим, хто ще не вирішив, в якому стилі кататися. Якщо ж ви віддаєте перевагу певний стиль, то краще придбати дошку спеціально для нього.
  4. Carving - гоночні дошки, призначені для спортсменів і любителів карвінгу. У них незвичайна форма (гострий ніс, хвіст - плоский або у вигляді плавника) і висока жорсткість.

Якщо ви що ніколи раніше не каталися на сноуборді, для початку краще спробувати на орендованому - ви зрозумієте, ваше це хобі взагалі і яка дошка вам більше підходить. Коли ви точно зважитеся на покупку борда, відразу купите хороший, тому що неякісний заважатиме вам прогресувати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!