» » » Як правильно кататися на ковзанах?

Як правильно кататися на ковзанах?

Як правильно кататися на ковзанах?
Як правильно кататися на ковзанах?

Увечері, перед телевізором, числа десь 24 квітня, ми з задоволенням сідаємо з чашкою ароматного чаю в зручне крісло і клацаємо на пульт дистанційного керування. Перед нами виникає Чемпіонат Світу з фігурного катання. Фігуристи, розсікають простір стадіону як вільні птахи легко ширяючи над гладдю льоду. Здається, вони настільки легко це роблять, що відразу ж створюється враження, ніби варто тільки вам встати зі свого затишного крісла, начепити ковзани, і на першій же майданчику, залитої льодом стрибнути запаморочливий ритбергера або Потрійний тулуп з ідеальним виходом з елемента. Але спробувавши на практиці, ми розуміємо, що фігуристи - це абсолютно неймовірні люди, які витворяють на ковзанах таке, що і без ковзанів щось не дуже вкладається в голові. Ці люди знають, як правильно кататися на ковзанах.

Перш за все зрозуміло, що з першого дня, ми не будемо кататися на позначку "відмінно", або на "6.0" ні за техніку, ні за емоційність. Тому, якщо ви хочете навчитися правильно кататися на ковзанах - варто просто хоча б почати кататися.

Звичайно ж, вам знадобляться правильні ковзани. Для цього рекомендується прочитати статтю "Як правильно вибрати ковзани?", Яка допоможе підібрати ковзани, які будуть сидіти на нозі" як влиті ".

Як правильно кататися на ковзанах: основа

  • Намагайтеся тримати вагу під час катання на передній частині стопи.
  • Ні в якому разі не гальмуйте свій рух ривком тіла назад - інакше ви просто впадемо на спину.
  • Гальмувати можна декількома способами:
  • під час руху одну з стоп поверніть всередину, поставивши коник ребром - це сповільнить рух;
  • якщо у вас фігурні ковзани (це ті, що з різзю на шкарпетці леза), то просто поставте ногу на носок - ваше рух сповільниться;
  • і більш складний спосіб, який добре працює, якщо швидкість вашого руху досить висока - поверніть тіло в будь-яку сторону разом зі стегнами і ногою. Коник постане руба вертикально вектору руху і швидко зупинить вас.
  • Для того щоб зрушити з місця, вам необхідно плавним рухом перенести вагу на передню частину стопи, зігнути коліно опорної ноги і відштовхнутися від ноги. Відштовхуйтеся ребром. Відштовхуватися носком - це помилка! Ваше рух буде нагадувати малюнок ялинки. Відштовхнувшись один раз, не поспішайте відразу штовхатися іншою ногою. Краще відштовхнутися сильніше, тоді ваше рух буде плавним і безперервним. Чим більше зігнуте коліно опорної ноги, тим сильніше ваше рух і більше інерція, яка економить ваші сили.
  • Не треба перенапружуватися, стискатися, так як правильно кататися на ковзанах - значить економічно витрачати свою енергію. Постарайтеся не напружувати все тіло, коли працюють тільки ноги.
  • Не забувайте про те, що під час катання ви не тільки штовхаєтеся ногами, ви, також, повинні проїжджати якась відстань на двох ногах - це потрібно для підтримки рівноваги і для економії сил.
  • Схема рух така - "відштовхування - ноги разом - пауза - відштовхування - ноги разом - пауза".


Правильне катання на ковзанах, як уже було сказано вище, - це катання з відчуттям тонусу, але без відчуття скутості у всьому тілі.

І на останок хочеться сказати. Щоб дізнатися, як правильно кататися на ковзанах - зверніться до тренера і частіше спостерігайте за професіоналами, кожним їх рухом (руг, ніг, тіла, голови).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!