» » » Як вибрати лижні черевики?

Як вибрати лижні черевики?

Як вибрати лижні черевики?

Лижники - особливі люди! Вони в своєму занятті знаходять масу позитивних властивостей. Заняття спортом, свіже повітря, оздоровлення, гарний настрій, спілкування з природою, адреналіну маса - все це можна отримати на звичайній лижної прогулянці. Але це тільки в тому випадку, коли вас нічого не буде відволікати - неполадки в екіпіровці, так обрані лижі, мазь для лиж, палиці, черевики. У цій статті ми розповімо, як вибрати лижні черевики, тому що взуття може нас змусити забути взагалі про те, що вона є на ногах, а може повністю зруйнувати всі плани на відпочинок.

Системи лижних черевиків

Існує кілька видів лижних черевиків під різні системи кріплення. Як стверджують фахівці, ціни на черевики всіх систем приблизно однакові, отже, треба вибирати ті, які вам підходять. Керуйтеся особистим зручністю і уподобаннями. Системи кріплень SMS і NNN мають шарнір лижного черевика, який розташовується під великим пальцем ноги, під самим його подушечкою. Саме цим місцем нога впирається на опору поверхні черевика при поштовху. Так, виконується правильний поштовх, коли відбувається найбільше просування вперед. При наявності такого шарніра, нозі не доводиться витрачати додаткові зусилля на згинання полотна підошви. Ця система не дозволяє навіть елементарно спіткнутися, коли спортсмен йде від лавки до лижні.

Другий вид черевик - рантові, під кріплення 75 мм. Вони мають вже багаторічну історію на ринку лижних атрибутів, не настільки ергономічні, не настільки зручні, але надійні і пройшли випробування російськими трасами і лижниками. За ціною вони трохи дешевше. 

Якими повинні бути ідеальні черевики



Найкращі черевики - це ті, які вам дуже зручні. Поняття про зручність і функціональність у кожного свої, як і рівень лижної спортивної підготовки. Вивчаючи, як підібрати лижні черевики, треба мати на увазі, що вони повинні бути легкими, зручними, тобто, не повинні тиснути, тиснути, натирати мозолі. Так само вони повинні бути надійними в плані промокання, утримання тепла. А ще ідеальний черевик повинен допомагати контролювати рух всієї лижі. Коли ви підете по лижні, лижа стане продовженням вашої ноги, ви почнете відчувати її, як свою ногу. Черевик з`єднує дві важливі частини - ногу і лижу. Він повинен створювати цей зв`язок. Лижники зі стажем запевняють, що новомодні системи типу NNN забезпечують цей ефект.

види черевик



Вибирати лижні черевики найкраще, орієнтуючись на той вид катання, яким ви збираєтеся займатися. Класичні черевики підійдуть для класичного ходу, коньковие - для бігу коньковим ходом, і комбіновані для легкого відпочинку. Класичні черевики легкі, невисокі, у них м`яка підошва і такий же м`який верх. Конькові черевики трохи вище класичних, обов`язково забезпечені твердим шарніром для контролю лижі. 

Рівень підготовки при виборі черевик

Перед тим як вибрати черевики для лиж, треба об`єктивно оцінити рівень своєї підготовки до занять спортом. Черевики для професіоналів важать набагато менше, ніж аматорські. А ще у них більш жорстка підошва. До професійних черевиків відносяться класичні, а коньковие до аматорським. Якщо любителю запропонувати професійні черевики, то буде присутній ефект «віддачі», тобто, нога при ході вперед, рухатиметься назад. 

Любителям і новачкам краще всього вибирати комбіновані черевики. У них так само присутній рухливий шарнір, а так само є спеціальна пластикова пружина, яку можна послабити або підтягти, в залежності від вибору ходу - конькового або класичного. Так що, купуючи черевики, гарненько вивчіть маркування. Якщо на ній зазначена тільки модель, то черевики підійдуть для початківців, а якщо стоїть і стиль пересування, то це черевики для професійного катання.

Розмір і атрибути

Вивчаючи, як вибрати лижні черевики, майте на увазі, що всі їхні принади, про які ми говорили раніше, потемніють, якщо ви неправильно виберете розмір. Черевики для лиж треба купувати на пів розміру більше, з розрахунком на тонкий вовняний або щільний бавовняний носок. Так само знадобляться досить довгі шнурки, щоб надійно зафіксувати черевик на нозі. Можна придбати додатковий фіксатор від попадання снігу в черевик.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!