» » » Як зробити каток?

Як зробити каток?

Як зробити каток?

Перед тим, як зробити каток, необхідно перш за все знайти для цього відповідний майданчик. Вона повинна бути рівною, без ухилу. Сніг або землю на поверхні майданчика потрібно утрамбувати якомога щільніше, а навколо зробити невисокий бордюр з землі, снігу, або дерев`яних дощок.

Про те, як правильно заливати саморобний каток і доглядати за ним, піде мова далі.

Як зробити каток: інструкція по заливці

Заливку ковзанки потрібно робити поступово, шарами. Кожен наступний шар води повинен наноситися тільки після того, як попередній повністю замерзне (зазвичай через 2-3 години). Товщина льоду, необхідна для катання на ковзанах не повинна бути менше 15 см. Заливати ковзанку можна тільки тоді, коли земля промерзла не менше, ніж на 3 см, інакше вода просто вбереться в неї.



Заливати ковзанку слід так:

  1. Підключити до водопроводу довгий шланг з наконечником, розпорошувати воду. Ідеально, якщо таким шлангом буде пожежний брандспойт.
  2. Залити майданчик водою, уникаючи утворення калюж. Шланг при цьому, найкраще направляти вгору.
  3. Коли лід досягне товщини 2-3 см, в ньому можуть з`явитися невеликі отвори-лакуни. Ці лакуни потрібно ретельно заліпити снігом перед тим, як залити ковзанку ще раз.
  4. Відполірувати поверхню ковзанки можна, протерши його поверхню ганчіркою, змоченою в гарячій воді. Ганчірку можна надіти на звичайну швабру.
  5. Детальніше про те, як правильно заливати ковзанку можна прочитати в статті на нашому сайті Як заливати ковзанку

Як правильно доглядати за катком

Залитий каток вимагає щоденного догляду: його необхідно чистити від снігу широкими фанерними лопатами. Нерівності і відколи зручно прибирати металевими совками-скребками, а глибокі вибоїни заливати кашкою з холодної води і колотого льоду. Оскільки лід в процесі катання псується і стоншується, слід щодня «доливати» каток новим шаром води.

Знаючи, як зробити каток своїми руками, можна урізноманітнити зимовий дозвілля дітей та дорослих, принести їм багато радості. Про те, як правильно одягатися для проведення часу на ковзанці, можна прочитати в статті Як одягнутися на каток.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!