Як очистити організм від токсинів?

Ми дихаємо забрудненим повітрям, вживаємо воду і продукти, в яких підвищений вміст токсичних речовин, активно користуємося засобами побутової хімії, починаючи з самого раннього віку і до самої смерті, регулярно п`ємо різні лікарські препарати. Але ж все це сприяє відкладенню в тканинах і органах нашого організму токсинів, що отруюють нас, що знижують імунітет, підвищують захворюваність, в тому числі і онкологічними захворюваннями. Тому багато людей замислюються про те, як очистити організм від токсинів.

Серед токсинів, що відкладаються в тілі людини, найбільш часто зустрічаються такі небезпечні для нашого здоров`я речовини, як важкі метали, ацетальдегід (недоокислених алкоголь), сечова кислота, недоокислені жири і білки. Вони порушують нормальний перебіг практично всіх реакцій з обміну речовин, що призводить до ще більшого утворення і відкладання токсичних речовин на додаток до тих, що надходять до нас із зовнішнього середовища.

Очищуємося від токсинів, пов`язаних з екологією

Метод очищення організму від токсинів, які потрапляють до нас із забрудненою середовищем, досить простий і ефективний. Необхідно щодня займатися спортом, особливо плаванням або бігом підтюпцем, і один-два рази на тиждень відвідувати парну лазню або сауну. Це пов`язано з тим, що під час високої фізичної активності, а також при відвідуванні лазні відбувається посилення кровотоку, розширюються шкірні пори і через них з потом токсини виводяться назовні. Крім цього щодня слід приймати вітаміни і мікроелементи. Якщо на вашому столі мало овочів і фруктів, то доведеться додатково приймати вітамінно-мінеральні комплекси.

Як очистити організм від токсинів вугіллям

Цей метод заснований на тому, що поверхня активованого вугілля має високим поглинанням і називається ентеросорбцією. Найбільш ефективним є застосування активованого вугілля при харчових отруєннях і при отруєнні токсичними речовинами, що надійшли до нас в організм через рот.

Як очистити організм від токсинів яблучним пектином



Виведення токсинів з організму за допомогою яблучного пектину є дуже ефективним заходом. Як показують результати дослідження, курс детоксикації (очищення організму від токсинів) за допомогою яблучного пектину виводить з організму до 40% кадмію, нікелю і стронцію, близько 60% радіонуклідів і практично повністю звільняє нас від «покладів» свинцю і ртуті.

Приготувати яблучний пектин досить просто: складіть в каструлю всі відходи, що залишилися у вас після віджимання яблучного соку, і додайте туди трохи води. Варіть їх на повільному вогні (періодично помішуючи), поки вміст каструлі не стане однорідної консистенції. Остудіть пектин домашнього виробництва та приймайте його три рази на день перед їжею по одній - дві столові ложки.

В аптеці також можна придбати медичні препарати, призначені для очищення організму від токсинів і виготовлені на основі яблучних рослинних волокон і пектину.

Як очистити організм від токсинів овочевим супом

Не так давно японські вчені прийшли до висновку, що овочеві супи набагато ефективніше борються з вільними радикалами (речовинами, що викликають пошкодження клітин і сприяють виникненню запальних поразок, а також онкологічних захворювань), ніж свіжі овочі та фрукти. Тому, якщо ви хочете очистити організм від токсинів, то регулярно їжте пісні рослинні супи, на додаток до свіжих овочів і фруктів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!