Як пити шавлія?

Як пити шавлія?

Немає ніякого секрету в тому, що шавлія володіє багатьма лікувальними властивостями. Його застосовують в медицині для лікування багатьох захворювань. Він дуже корисний для жінок, так як в ньому містяться фітогормони. У цій статті ми розглянемо, як приймати шавлія, його якості і багато іншого.

Шавлія - рятівник життя

"Salvia" (Шавлія), в перекладі означає - рятувати. Ще в середньому столітті шавлія додавали в усі приготовані «еліксири молодості», а стародавні китайці, взагалі віддавали за нього відразу два ящика чаю. Щоб бути завжди молодим, раз на рік перед його самим цвітінням, регулярно вживайте шавлія, тому, що в цей період він найбільш ефективний. А для жінок шавлія просто подарунок природи, так як він продовжує молодість і красу. Є навіть спеціальний рецепт для цього: 80 грам листя засипаємо в один літр сухого червоного вина, наполягаємо 10 днів і приймаємо по маленькій чарочки один раз за день. Тривалість прийому 21 день, з перервою в один тиждень. Якщо ви отримали бажаний результат, то курс можна через час пройти ще раз.

Лікувальні властивості шавлії

Використовується шавлія у вигляді настою, трав`яного чаю, ефірного масла і припарок. Настій рекомендують застосовувати при розладі нервової системи. При ревматизмі відмінно допомагає масло з шавлії. Як приготувати шавлія при різних захворюваннях:

  • Запалення ясен і слизової оболонки рота, а також при ангіні, робимо наступний склад: беремо один стакан, засипаємо в нього одну столову ложку сухого листя, заливаємо окропом, вкутуємо і даємо настоятися близько двох годин. Потім проціджують і попестити 2-3 рази на день.
  • Пневмонія, бронхіт і захворювання верхніх дихальних шляхів: в стакан молока додаємо одну столову ложку шавлії, кип`ятимо під кришкою на слабкому вогні, після цього наполягаємо десять хвилин, проціджують, вичавлюємо осад і заново кип`ятимо. Готовий напій п`ємо гарячим перед сном.

Слід зазначити, що ще в Давньому Єгипті шавлія ефективно застосовували в лікуванні жіночого безпліддя.

Як пити шавлія: поради

  • Зроблений настій слід зберігати не більше 24 годин, так як в ньому містяться всі необхідні речовини.
  • Тримати приготований настій необхідно в холодильнику.
  • Вживати рекомендовано у вигляді теплого чаю.
  • Доза застосування: 3-4 рази на добу всередину по півсклянки за 30-40 хвилин до прийняття їжі.
  • Шавлія у вигляді відвару: беремо один стакан з окропом, висипаємо туди одну столову ложку листя, кип`ятимо протягом десяти хвилин, потім наполягаємо 20 хвилин, цедім і п`ємо три рази в день по одній столовій ложки.

Протипоказання



Для вживання шавлії не повинно бути ніяких протипоказань. Якщо все у вас з`явилася негативна реакція, негайно припиняйте приймати шавлія. Не рекомендують при таких ознаках:

  • епілепсія
  • гострий кашель
  • вагітність
  • Сильний запальний процес в нирках

Тривалість прийому не більше трьох місяців. У дитячому віці особливо важливо чітке дотримання дозування.

Розглянувши цю статтю, ми постаралися відповісти на питання, як заварювати шавлія. Ви впізнали його лікувальні властивості і протипоказання. Будьте завжди здорові!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!