Як вилікувати легкі?

Як вилікувати легкі?

Серйозні легеневі захворювання найчастіше - результат недбалого лікування більш легких і безпечних хвороб. Відразу ж відзначимо: займатися виключно самолікуванням - значить, ставити під загрозу своє життя. Найкраще знає, як вилікувати легкі, лікар, який може врахувати ваше загальний стан, можливі ускладнення при лікуванні і особливості протікання хвороби.

Завдання хворого складається лише в допомоги лікаря і своєму організму. Так що перед тим, як зважитися вилікувати легкі самостійно, серйозно подумайте про можливі наслідки. Тим же, хто слухається лікаря і робить дії паралельно з прописаним лікуванням, допоможуть наступні поради.

оздоровлення легких

При багатьох легеневих проблемах підтримати цей орган може склад з рівних кількостей меду, смальцю, вершкового масла і какао. Вона нагрівається до однорідного змішування, присмачується столовою ложкою соку алое і зберігається в холодильнику. Двічі в день ложка суміші розчиняється в чашці гарячого молока і випивається.

Дуже дієвим є і такий засіб: листя дорослого алое протримати в холодильнику два тижні в закритому посуді, щоб не допустити потрапляння світла. Потім вони миються, подрібнюються і заливаються потрійним об`ємом води. Після годинного настоювання віджимається сік, який змішується з подрібненими волоськими горіхами (півкілограма на 100 мл соку) і медом (півтори склянки). Столова ложка суміші з`їдається за півгодини до кожного прийому їжі. Ще поради в статті Як очистити легені.

Запалення легенів

На самому початку хвороби хороші результати дають компреси з сиру (обов`язково свіжого), змішаного з сироваткою. Шар повинен бути товстим - сантиметра в півтора.



Допоможе перемогти пневмонію настій калини на гарячому меді. Витримувати їх треба близько 6 годин, приймати кілька разів в день незалежно від прийомів їжі.

Надійний спосіб, як вилікувати легкі при запаленні - пити теплий настій з листя мати-й-мачухи, сушеної малини і трави материнки. Всі складові беруться порівну, в склянці крутого окропу заварюється ложка збору.

туберкульоз

Цю хворобу без антибіотиків не вилікуєш, як, втім, і пневмонію. Однак можна допомогти ліків: взяти по 2 частини медунки, кореня солодки, горця пташиного, листя і квітів мати-й-мачухи і шавлії. До них додаються по 1 частини: кропива, плоди евкаліпта, соснові нирки, брусничне листя, багно, первоцвіт і хвощ. Склад складний, однак для власного здоров`я можна і постаратися. На склянку окропу беруться 2 ложки і ніч наполягають в термосі. Півсклянки цього настою з`єднуються з таким же об`ємом молока і ложкою меду і п`ються вранці і перед сном.

Детальніше про це в нашій статті Як лікувати легкі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!