Як прийти в форму?

Як прийти в форму?

Всі дев`ять місяців вагітності ви думали тільки про майбутнє малюка, ви мріяли про те, як візьмете його на руки, як поцілуєте і будете піклуватися про крихітному істоті. Цей момент настав, і ви знайшли щастя, але виникла нова проблема - зайва вага після пологів. Головне, не впадайте у відчай, вихід завжди знайдеться!

Як прийти у форму після пологів

Пам`ятайте, що можете приступати до корекції свого тіла тільки після того, як закінчите грудне вигодовування, інакше схуднення негативно позначиться на молоці.

Психологічний стан

На жаль, існує таке поняття, як «післяродова депресія», від якої не застрахована жодна жінка. Статистика свідчить, що в 80% випадках, після пологів виникає пригнічений стан, роздратованість і зневіру. Якщо це триває більше, ніж два тижні, можна говорити про справжню депресію, викликає почуття антипатії до всього, навіть до новонародженого, втрату інтересу і апетиту.

Не панікуйте завчасно. Зверніться до лікаря, він випише вам антидепресанти, призначить психотерапію, і радість до життя знову повернеться до вас.

Фізичний стан

  • Випадання волосся. Які гарні волосся під час вагітності! Їх блиск і густота просто заворожують. Це відбувається від посиленого зростання, адже організм функціонує за двох. Шкода, але так буде недовго, зі зміною гормонального фону скоротиться і кількість волосся.
  • Зачекайте 6 місяців, цього часу буде достатньо для відновлення і припинення випадання. А поки процес йде, можете скористатися масками для волосся, укладаннями для обсягу, висветленія деяких пасом і іншими маленькими хитрощами.
  • Виділення. За дев`ять місяців матка дуже збільшилася, тому після пологів починаються рясні виділення у вигляді крові. Це абсолютно природне явище, що називається «лохіей».

Через шість тижнів виділення закінчаться. Використовуйте прокладки, а не тампони, так як вони можуть призвести до зараження. Слідкуйте за кількістю прокладок, якщо ви міняєте їх щогодини, краще звернутися до лікаря, тому що це явна ознака кровотечі. Якщо ж виділення закінчилися через пару тижнів, а потім знову посилилися - це додатковий привід сходити до гінеколога.

Як швидко прийти у форму



Важливим залишається стан нашої оболонки. Коли відчуєте, що організм зміцнів і готовий до позитивних змін, приступайте до фізичних вправ.

Прес. Хочете повернути свої обсяги і тонку талію? Пошук найбільш вдалого для вас комплекс вправ на прес і чергуйте вправи, роблячи їх по кілька підходів. Для талії, перекиньтеся на живіт, підніміть руки і ноги і вставайте в такому положенні вгору, якомога вище. Працюйте спиною. Два підходи по 12-15 разів буде достатньо.

Скручування. Сидячи прямо, зігніть коліна і поставте стопи на підлогу. Обхопіть руками стегна з заднього боку. Живіт тримайте втягнутим, вдихніть і видихніть. Потім, згинаючи спину, напружте прес і відхиліться назад якомога більше. При цьому необхідно напружувати нижню частину спини. Глибоко вдихніть і сядьте в початкове положення. Починаючи з декількох раз, доведіть кількість скручувань до 10-12.

Що стосується ніг і стегон, підберіть собі ті вправи, які будуть максимально зручні для вас. Головне - не перестарайтеся, пам`ятайте про своє здоров`я. Не починайте заняття спортом раніше ніж через шість тижнів після пологів. Слідкуйте за харчуванням, не їжте дуже жирну і шкідливу їжу. Навіть якщо вам необхідно скинути чимало кілограм, не варто сильно обмежувати себе в їжі. Це дуже погано позначиться на вашому здоров`ї та самопочутті. Тепер ви знаєте, як прийти у форму без особливих зусиль. Удачі вам на шляху самовдосконалення!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!