» » » Коли качати прес після пологів?

Коли качати прес після пологів?

Коли качати прес після пологів?

Після пологів не у всіх жінок фігура самостійно стає такою ж стрункою і красивою, як до вагітності. Часто потрібні фізичні тренування, які допомагають повернути колишню привабливість. Зокрема, багато жінок замислюється про те, як і коли можна почати качати прес після пологів. Відповідь на це питання багато в чому залежить від того, яким чином протікали пологи.

Коли качати прес після пологів: терміни

  • Якщо пологи були природними і проходили без проблем і ускладнень, то почати качати прес можна вже через 1,5-2 місяці;
  • після кесаревого розтину доведеться почекати 2-2,5 місяця;
  • в разі, якщо пологи проходили важко, терміни початку фізичних тренувань потрібно уточнювати у свого лікаря.

Починати качати прес раніше зазначених термінів не варто, так як можна завдати непоправної шкоди своєму здоров`ю. Вагітність - це непростий період для організму, після якого потрібно поступове планомірне відновлення. Крім того, жіночий організм має властивість відновлюватися після пологів, тому не поспішайте засмучуватися, дивлячись на себе в дзеркало, - ситуація незабаром зміниться. В якості допомоги свого тіла ви можете носити післяпологовий бандаж.

Також терміни початку тренувань можуть залежати від того, в якому стані знаходяться м`язи преса після пологів. У разі сильного диастаза тренування доведеться почати пізніше звичайних строків - до 3 місяців. Діастаз - це розбіжність м`язів в центрі живота. Не завжди після пологів м`язи починають сходитися самостійно і швидко.

Як визначити диастаз?



Для того щоб визначити у себе наявність діастазу, зробіть наступне:

  1. Ляжте на спину, зігніть ноги в колінах. Потрібно повністю спиратися стопами на підлогу.
  2. Підніміть голову, потягніться і акуратно промацати пальцями середину живота у напрямку зверху вниз або навпаки.
  3. Якщо ви виявили улоговинку між двома прямими м`язами живота, то можна сказати про те, що диастаз у вас є.

У будь-якому випадку, завжди буде незайвим проконсультуватися з лікарем. Коли почнете тренування, які не налягайте на силове навантаження, краще робити регулярні активні вправи, засновані на багаторазовому повторенні. Важливо сильно не перенапружуватися, тому що так можна і собі нашкодити, і порушити нормальну лактацію.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!