» » » » Спина болить, що робити?

Спина болить, що робити?

Спина болить, що робити, прямо не знаю! Багато з нас, задавалися цим питанням, і не могли знайти на нього гідної відповіді. У причинах такого стану ми, вже, розбиралися на сторінках статті «Чому болить спина», опублікованій раніше на нашому сайті. На сторінках даного матеріалу ми запропонуємо вам комплекс заходів ефективної протидії вираженого больового синдрому у вашій спині. Тож почнемо.

Якщо вас застигли болю в спині, що робити ви не знаєте, то, не відкладаючи, звертайтеся до лікаря. У тому випадку, якщо у вас немає такої можливості, скористаєтеся одним з наших, опублікованих нижче, рад.

Сильно болить спина? Що робити?

Якщо вас наздогнала гострий біль в спині (простріл), і ви не знаєте, що робити, то, в першу чергу, постарайтеся не поспішаючи зайняти горизонтальне положення в ліжку або на підлозі. Так, ви позбавите від навантаження міжхребцеві диски. Чисто експериментально, виберете для себе ту позу, в якій вами буде мати легший перебіг біль в спині. Іноді, ця поза на боці з підібраними колінами (ембріон), іноді, поза із зігнутими в колінах ногами лежачи на спині. Постарайтеся провести в жорсткій, якщо є можливість, в ортопедичного ліжка, 1-3 дня, встаючи з неї при необхідності, і не роблячи при цьому, різких рухів.

Чи не збільшуйте, штучно, терміни такого постільного режиму. Перебуваючи в лежачому положенні при болях в спині більше 2-3 діб, ви ризикуєте запустити механізм ослаблення спинних м`язів, і уповільнити процес регенерації в хребетному стовпі. Також, не зловживайте носінням ортопедичних корсетів. Їх постійне носіння не показано.



Тепер, коли ми розібралися з особливостями постільного режиму хворого, у якого болить спина, поперек. Що робити, крім того, щоб відлежатися в ліжку, він не знає, давайте перейдемо до питання, про медикаментозне лікування таких станів.

Знеболюючі, розслаблюємо м`язи

Зазвичай, для зняття больового синдрому в спині лікарі рекомендують прийом нестероїдних, протизапальних препаратів, які знімають запальні процеси в м`язових і кісткових тканинах. У перші дні загострення прийнято призначати внутрішньом`язово прийом диклофенаку, ортофена, мовалиса, Найза, ібупрофену і подібних до них препаратів. У тому випадку, якщо протягом перших 3-х діб такого лікування ваш стан не покращується, то звертайтеся до лікаря.



Крім протизапальних препаратів, слід приймати міорелаксанти, які допоможуть зняти спазм, і дозволять поліпшити тканинне харчування в ураженій області. Як правило, такими препаратами є сірдулад і мидокалм. Їх прийом, разом з протизапальними препаратами, не повинен тривати більше 7 діб. Ми навмисно не публікуємо інформацію про точні терміни прийому препаратів, і кількості доз таких ліків. Такі рішення повинен приймати лікар, після вашого огляду, керуючись загальною картиною вашого больового синдрому, і його наслідків. У будь-якому випадку, чи є у вас можливість звернутися до лікаря чи ні, не беріться за самолікування, коли болить спина. А, якщо ви на нього зважилися, то дотримуйтесь інструкцій із застосування препаратів, і обов`язково проконсультуйтеся в аптеці з фармацевтом, звертаючи особливу увагу на побічну дію таких препаратів, як міорелаксанти і ПНВП.

Якщо сильно болить спина, і що робити, коли під рукою немає препаратів для прийому всередину, ви не знаєте, то варто згадати про застосування протизапальних засобів зовнішньо. Щоб уникнути розвитку алергічних реакцій, на мазі і креми з протизапальною і знеболюючим ефектом, нанесіть їх в невеликій кількості на обмежену ділянку шкіри, і поспостерігайте реакцію.

Болить спина? Не забувайте про фізіопроцедурах і масажі

Пам`ятайте, що до активних фізіопроцедури і масажу варто вдаватися, лише в стадії загасання больового синдрому, інакше, ви ризикуєте погіршити своє становище, і спина заболить знову.

Мірою швидкої допомоги фізіотерапевтичного характеру, яка зможе полегшити ваш стан, коли болить спина, може стати сухе тепло, прикладена до хворого місця (можна холод, тільки ненадовго). Практично, для цих цілей можна використовувати грілки або ж пляшки, загорнуті рушником. Будьте обережні, щоб не викликати опіки шкіри або обмороження тканин.

У важких випадках, сильно болить спина і що робити з цим болем, ви вже не знаєте, не одне засіб не допомогло, може допомогти медикаментозна блокада з веденням лікарських препаратів в навколохребцеві тканини. Такими препаратами є протизапальні і знеболюючі препарати, іноді гормони.

У будь-якому випадку, відповідь на питання болить спина, що робити, один: «Лікувати». Лікувати і не сподівається на те, що біль сама пройде.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!