» » » Як лікувати плечовий суглоб?

Як лікувати плечовий суглоб?

Як лікувати плечовий суглоб?

Захворювання плечового суглоба мають різне походження, отже, коли доктор чує від пацієнта: «Болить плечовий суглоб, що робити?», Дати однозначну відповідь він просто не може. Захворювання плечового суглоба умовно можна розділити на дві категорії. Перша: хвороби, наслідком яких є дегенеративні процеси в суглобових тканинах. Початок такого роду захворювань - поразка і руйнування суглобного хряща, простіше кажучи - артроз. До другої категорії відносяться захворювання суглобів запального характеру, що провокують відповідно запальні трансформації в суглобах - артрити. Визначаючись, ніж лікувати плечовий суглоб, слід враховувати характер ураження.

Болить плечовий суглоб: як лікувати

На першому етапі в лікуванні захворювання суглоба плеча акцент робиться на зменшенні запалення і купірування больового синдрому. З цією метою хворому призначають протизапальні нестероїдні засоби типу вольтерана. На гострому етапі захворювання для ураженої кінцівки рекомендований спокій. У разі особливо сильного болю виконується лікувальна блокада, для якої використовують суспензію глюкокортикоїду. При артрозі медикаментозну терапію призначають на етапі загострення хвороби, завдання такої терапії - зняття запалення в тканинах оточуючих суглоб або в самому суглобі. Для цього лікар призначає протизапальні нестероїдні засоби, наприклад, кетанол, Кеторал, Індометацин, Ібупрофен, Диклофенак.



Не слід забувати, що дані препарати здатні нашкодити шлунково-кишковому тракту, щоб цього не сталося, вживати їх рекомендується після прийому їжі. Курс лікування розрахований на 10-15 днів. Але на сьогоднішній день вже розроблені препарати, які практично не подразнюють шлунок або роблять це мінімально. Найбільшого поширення з препаратів цієї групи мають Целебрекс, Моваліс, Найз. Хороший ефект дає поєднання орального прийому протизапальних засобів з їх місцевим використанням у вигляді гелів та мазей. Сучасні чудово зарекомендували себе препарати цього типу: Долгит-крем, Диклофенак-гель, Фастум-гель. У випадках вираженого процесу призначається періартікулярний блокада із стероїдними засобами і новокаїном. Цю відповідальну процедура виконує виключно лікар. В особливо важких випадках вдаються до рентгенотерапії.

Як вилікувати плечовий суглоб методами фізіотерапії



Фізіотерапевтичні методи лікування захворювань плечового суглоба застосовують на локальному рівні. Вдається домогтися зниження м`язового спазму і больового синдрому, зняти запальні процеси. Фізіотерапія покращуєтрофіку і мікроциркуляцію, сприятливо діє на метаболізм в суглобових тканинах. Ефективний лікарський електрофорез. Лікарська дію препаратів, що вводяться в іонізованій формі істотно посилюється. При цьому не слід забувати, що для даного методу підходить далеко не кожен препарат, оскільки дія електричного струму змінює структуру деяких речовин, а, отже, і їх фармакологічні властивості. На ранніх стадіях захворювання ефективно виявляють себе магніто-і електротерапія, на хронічної - квантова і лазерна терапія. Проникаюча здатність випромінювання забезпечує вплив на осередки захворювання розташовані в глибині тканин. Низькоінтенсивне інфрачервоне і червоне випромінювання має стійке протизапальну, знеболюючу, трофічну і регенеративну дію.

Народне лікування плечового суглоба

Для купірування болю при захворюваннях плечового суглоба використовують трав`яні настої, що володіють протизапальною дією: брусниця, звіробій, меліса, також рекомендують відвар лаврового листя або полину. Як лікувати плечовий суглоб травами? Траву заливають окропом (2 ст.) І наполягають в термосі протягом 4-х годин. Склад п`ють невеликими порціями протягом дня. Якщо ниючі болі в області плечового суглоба є наслідком перевантажень, добре допомагає розтоплений і змішаний з сіллю свинячий жир. Застосовується методом втирання. Даний спосіб корисно чергувати з лікуванням відвареної вівсянкою. Настояна і охолола каша прикладається у вигляді компресу. Погасити запалення може і цибулю. Його подрібнюють до кашкоподібного стану і прикладають до хворобливої ділянки. Існують рецепти і «всередину». Зокрема запалення видаляється прийомом настоянки каланхое - пити її слід три рази на день.

Важлива роль відведена дієті. З особливою увагою слід поставитися до продуктів, що містять кальцій, в якому запалений суглоб дуже потребує. Саме тому рекомендується відмовитися від кави, оскільки він досить інтенсивно вимиває з нашого організму саме кальцій.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!