» » Як самому зробити машину?

Як самому зробити машину?

Як самому зробити машину?

Російська зима, як правило, досить багата на снігопади, а комунальні служби не завжди вчасно справляються з їх наслідками у вигляді непрохідних заметів і глибокої колії з пухкого снігу на дорогах. До того ж далеко не скрізь вони в принципі працюють: взяти, наприклад, дорогу до приватного будинку. З огляду на вищесказане, в багатьох ситуаціях снігоприбиральна машина - єдиний засіб вибратися зі снігових завалів пішки або на автомобілі. У даній статті ми докладно розглянемо, як самому зробити машину для прибирання снігу, заощадивши значну суму грошей на оренду професійної техніки або наймі двірника, а також часу і сил на самостійній прибирання снігу.

Матеріали і пристосування

Розглянемо те, що необхідно підготувати для самостійного виготовлення снігоприбиральної машини.

  • Лист покрівельного заліза
  • металеві куточки
  • металеві труби
  • дошки
  • Непотрібна дитяча коляска або дитячий велосипед
  • Перфоратор або електрична дрель
  • багатошарова фанера
  • Кріплення
  • бляшані банки


Як бачите, всі матеріали можна легко придбати в будівельному магазині, а коляска або велосипед можуть знайтися серед ваших знайомих, в крайньому випадку їх можна придбати за невеликі гроші або знайти на смітнику.

порядок виготовлення



Розглянемо по кроках, як можна зробити машину з даних матеріалів в домашніх умовах.

  • Почніть зі складання детального креслення механізму для прибирання снігу. Вам буде потрібно включити в нього пристрій, безпосередньо прибирали сніг (відвал з ножем або ківш), а також візок з електричною силовою установкою. У самому примітивному вигляді вона складається з рами з прикріпленими до неї двома барабанами, які з`єднуються транспортерної гусеницею. Також в конструкцію слід включити снігоприбиральної щит.
  • За кресленням зберіть візок снігоприбирача з металевих труб потрібних діаметрів, куточків і листів багатошарової фанери. Від непотрібної дитячої коляски або велосипеда візьміть колеса відповідного діаметру. Ще від коляски може стати в нагоді ходова частина.
  • Проведіть монтаж ходової частини машини. Виріжте за розміром візки деталь з листа багатошарової фанери і закріпіть її на ній. З металевої труби зігніть ручки зручної форми і прикріпіть їх до візка на висоті, що підходить для людини, який буде користуватися снегоуборщиком. Для виготовлення робочого органу використовуйте осі, втулки, транспортерну стрічку і металевий куточок. Подивіться відео, як зробити машину для прибирання снігу, яке допоможе вам краще уявити процес поетапного монтажу вузлів машини, в тому числі ходової і робочої частин. 
  • З непотрібних жерстяних банок відповідного розміру виріжте кришки і днища, замість них розмістивши кола з дерева. Або візьміть дошку такої ширини, щоб можна було вирізати диски діаметром не менше 20 см. Виріжте 8 таких дисків і ще 4 внутрішніх диска діаметром трохи менше. Скріпіть диски болтами з гайками.
  • Візьміть аркуш покрівельного заліза і виріжте з нього смугу шириною 25-30 см і довжиною рівній довжині окружності внутрішнього диска. За допомогою шурупів прикрутите смугу до диска. Зверху в барабан вставте втулку. Прикріпіть барабани до рами і з`єднайте їх між собою транспортерної стрічкою. Її можна виготовити з смуги гуми і металевих куточків, а стик зашити міцною ниткою з капрону.
  • Візьміть аркуш металу товщиною 2-3 мм. З нього ми будемо виготовляти ніж. Зміцніть нижню поверхню майбутнього ножа за допомогою опорної планки, яка дорівнює за розміром робочого органу. Приводитися в рух ніж буде за допомогою перфоратора (електричної дрилі), закріпленого на рамі машини хомутами. Зібравши машину, перевірте її працездатність, якщо буде потрібно, внесіть корективи в конструкцію і налаштуйте робочий орган.

Отже, ви ознайомилися з інструкцією з виготовлення снігоприбиральної машини своїми руками. Наостанок додамо, що будь-які бажання здійсненні, варто тільки захотіти. Тільки скажіть собі: Хочу зробити машину для прибирання снігу сам, і завдяки нашим рекомендаціям ви з цим легко впораєтеся. Як ви встигли помітити це зовсім не складне завдання. А апарат виходить досить корисний і потрібний. Бажаємо вам удачі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!