» » » Чи можна перевозити холодильник лежачи?

Чи можна перевозити холодильник лежачи?

Чи можна перевозити холодильник лежачи?

При покупці або здачі в ремонт холодильника постає питання - чи можна перевозити холодильник лежачи. Досвід показує, що можна. При такому вигляді транспортування необхідно дотримуватися деяких правил.

  • При перевезенні без заводської упаковки в обов`язковому порядку необхідно, щоб холодильний агрегат лежав на боці для запобігання ушкоджень задньої частини або ручок на передній. Заводська упаковка завдяки пінопластовим прошаркам запобігає пошкодження. Головним, при перевезенні на боці, є відсутність тряски і розгойдування, так як компресор знаходиться на пружинах і від розгойдування може зійти з кріплень.
  • Для перевезення не слід використовувати автомобільні причепи. Необхідно перевозити або на вантажному автомобілі, або на пікапі. Якщо звернути увагу на фірми, що займаються ремонтом і обслуговуванням холодильного обладнання то можна побачити, що їх представники, які спеціалізуються на побутових установках, їздять виключно на пікапах, які найбільш пристосовані до акуратною перевезення.
  • Основне правило - витримати час після установки перед включенням в мережу.

В інструкції з перевезення написано, що перевезення повинно здійснюватися тільки у вертикальному положенні. Це правило стосується виключно промислового обладнання, так як компресор з`єднаний з системою трубок охолодження кульковим клапаном.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!