» » » Як підключити домашній кінотеатр?

Як підключити домашній кінотеатр?

Як підключити домашній кінотеатр?
Як підключити домашній кінотеатр?

При покупці домашнього кінотеатру ви можете зіткнутися з проблемою вибору, який же марці або виробнику віддати перевагу і яку комплектацію вибрати, щоб влаштовувала і цінова категорія, і якість звуку і картинки.

Види домашніх кінотеатрів

Домашні кінотеатри можна умовно поділити на 2 типи

  1. Збірні, тобто які комплектуються з різних частин. Такі складові частини, як Hi-Fi і Hi-End комплектуючі - досить дорогі, але справжні цінителі звуку найчастіше віддають їм перевагу при формуванні системи домашнього кінотеатру.
  2. Готові, або "В одній коробці" (англ. "In one box"), саме про них і піде мова в нашій статті. Даний тип домашньої акустики дуже вигідний, так як при своїй порівняно невеликій ціні покупець отримує комплект, який не займає багато місця, легко встановлюється, а також порівняно простий в застосуванні.

"In one box" складається, як правило, з:

  • Домашній кінотеатрDVD-програвача;
  • Акустичного комплекту: 2 фронтальні колонки, 2 тилові колонки, сабвуфер, високочастотна колонка.

Як приклад збірного домашнього кінотеатру ми розповімо про модель Sony DAV-DZDZ555M, ціна - 14000 руб., Система володіє такими складовими, як:

  • Великий сабвуфер, що забезпечує чисте звучання;
  • Система кінотеатру підходить до будь-якого типу телевізорів;
  • Кінотеатр оснащений функцією запам`ятовування пісень і додатком караоке;
  • Унікальний, повністю цифровий підсилювач забезпечує передачу чистого і бездоганного звуку, а, як ми знаємо, звук грає найважливішу роль при сприйнятті, у глядача повинно виникнути відчуття об`ємності звуку.

Більш докладні рекомендації про те, як вибрати домашній кінотеатр, ви можете прочитати в статті Як вибрати домашній кінотеатр.

Як правильно розмістити колонки

Перед тим, як ви придбаєте систему домашнього кінотеатру, обов`язково подумайте, яке місце в кімнаті ви виділите під його установку.



Крім гармонійного розташування джерел звуку в просторі кімнати важливу роль відіграють акустичні властивості самого приміщення.Домашній кінотеатр

Існує кілька правил щодо розподілу звуку в приміщенні з домашнім кінотеатром:

  • рекомендується розташовуватися на рівній відстані від усіх колонок кінотеатру, крім сабвуфера, зрозуміло, який можна розташувати в будь-якому місці приміщення;
  • задні колонки розташуйте позаду глядачів, на висоті голови слухача або трохи вище.

Як підключити домашній кінотеатр

Крім питання, який домашній кінотеатр вибрати, постає ще одне - як підключити домашній кінотеатр? Тут два варіанти розвитку дії - або підключати до телевізора, або до ПК або ноутбука, ми розглянемо обидва.



Перш за все нагадаємо, що в основну комплектацію кінотеатру входить:

  • аудіо та відео ресивер - так званий приймач або пристрій з прийому різних сигналів, це - основна частина системи кінотеатру;
  • динаміки (колонки);
  • Blue-Ray і DVD-програвач можуть йти як в комплекті, так і купуватися окремо, проте, звертаємо увагу, що всі вони підійдуть до будь-якого виду кінотеатру.

Підключення до телевізора

При підключенні домашнього кінотеатру до телевізора вам буде необхідний кабель для Домашній кінотеатрз`єднання телевізора з ресивером та мережевий фільтр.

  1. Всі складові кінотеатру підключаються з головного ресивера, який, в свою чергу, оснащує харчуванням колонки і через нього здійснюється управління всіма компонентами;
  2. Насамперед перевіряємо роз`єми на задній панелі приймача;
  3. Жовтим штекером підключаємо кабель з`єднання до гнізда ресивера OUT з одного кінця і роз`єму IN телевізора з іншого. За таким же принципом приєднуємо і інші кабелі;
  4. Важливим елементом є правильне підключення колонок до сабвуфера. Як правило, комплект динаміків - 5-9 штук. Буває, що домашні кінотеатри укомплектовані бездротовими колонками, в такому випадку підключення до ресивера здійснюється за допомогою сигналу і вам не потрібно величезна кількість проводів, в яких ви просто заплутаєтеся.

Більш докладно про підключення домашнього кінотеатру до телевізора читайте в статті Як підключити домашній кінотеатр до телевізора.

Підключення до ПК

Багато сьогодні списали телевізор в пережитки минулого і дивляться фільми, а також слухають музику виключно на ноутбуці або комп`ютері. Однак стандартні колонки, підключені до вашого девайсу не дають такого потужного ефекту сприйняття фільму або музичної композиції, тому систему домашнього кінотеатру дуже часто підключають до ПК.

Комплектація: колонки, сабвуфер, dvd-проігриватель- dvd-плеєр грає роль підсилювача - посередника, він з`єднує аудіосистему кінотеатру зі звуковою картою ноутбука або комп`ютера.Домашній кінотеатр

  1. Для настройки аудіокарти заходимо в її параметри на комп`ютері і вказуємо, скільки колонок у вас підключено, щоб здійснилося рівномірне поширення звуку в приміщенні.
  2. Потім підключаємо DVD до мережі: в програвачі, який відкрився на екрані ноутбука, вказуємо правильний канал виходу звуку. Якщо не налаштувати це, то ваш ПК НЕ буде ідентифікувати систему домашнього кінотеатру, а звук динаміків буде спотворений.

При перегляді фільмів на вашому домашньому кінотеатрі ви можете регулювати рівень частот звукової карти. У параметрах звуку dvd-програвача також можна змінювати налаштування.

Дуже важливо, щоб ви зрозуміли, як правильно здійснюється з`єднання ПК і системи кінотеатру згідно нашої інструкції, в іншому випадку ви завжди будете мати проблеми зі звуком, що принесе істотний дискомфорт при перегляді фільму або прослуховування аудіофайлів.

Детально щодо підключення кінотеатру до комп`ютера вам розповість стаття Як підключити домашній кінотеатру до комп`ютера.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!