» » » Як підключити приставку?

Як підключити приставку?

Як підключити приставку?
Як підключити приставку?

Цифрова приставка являє собою пристрій, який дозволяє підключити цифрове телебачення. Завдяки їй кожна людина може насолоджуватися телебаченням високої чіткості.

Звичайно, підключення цифрової приставки є непростою справою, однак за допомогою інструкції, даної в нашій статті, кожна людина зможе швидко розібратися, як це зробити.

Вибір цифрової приставки

На даний момент безліч найрізноманітніших компаній пропонують до покупки різноманітні моделі цифрових приставок. Вибирати приставку слід виходячи із запропонованого списку каналів, також потрібно звертати увагу на комплект поставки. Купувати дорогі приймачі не обов`язково, так як навіть приставки, що мають вартість нижче чотирьох тисяч рублів, здатні забезпечувати дуже хорошу якість зображення. Деякі цифрові приставки пропонують розширений набір функцій, тому їх вартість може бути вище.

При виборі цифрової приставки звертайте увагу на сумісність з моделлю антени або супутникової тарілки. Також ви можете придбати тарілку і приставку в одному комплекті.

Підключення цифрової приставки



Для підключення цифрової приставки знадобляться:

  • Коаксіальний кабель необхідної довжини.
  • F-роз`єми.
  • Антена, за допомогою якої буде здійснюватися прийом сигналу.
  • Провід-тюльпани.
  • HDMI-кабель.

Також може знадобитися спеціальний перехідник на той випадок, якщо телевізор не має роз`єму для тюльпанів, а оснащений роз`ємом, в який приєднується провід з так званої щіткою. Підключення цифрової приставки виглядає так:

  1. Спочатку коаксіальний кабель потрібно обрізати з двох сторін таким чином, щоб захисна оболонка білого кольору була знята приблизно на 10 метрах. При цьому не можна, щоб була пошкоджена екрануюча обплетення.
  2. Зігніть захисну плівку, розташувавши її уздовж дроту. Далі щільно зафіксуйте f-роз`єм.
  3. Зріжте центральний провідник так, щоб він виступав не більше, ніж на два міліметри.
  4. Після цього потрібно повторити ці дії для іншого кінця кабелю.
  5. Підключіть кабель до приставки і вашої антени.
  6. Тепер потрібно приєднати проведення-тюльпани.


Ми розглянули, яким чином можна під`єднати один телевізор до приставки. Тепер розглянемо, як приєднуються два телевізори до однієї цифровій приставці.

Підключення двох телевізорів до приставки

Для того щоб підключити два телевізори до одного приймача, потрібно знову скористатися коаксіальним кабелем.

  1. Ображати коаксіальний кабель таким чином, щоб він міг легко дотягнутися до scart-роз`єму приставки.
  2. Придбайте супутниковий дільник в будь-якому магазині електроніки і побутової техніки.
  3. Підключіть до одного роз`єму подільника вашу антену або супутникову тарілку.
  4. Зверніть увагу, що на іншій стороні подільника є відразу два роз`єми. До них потрібно буде підключити інші коаксіальні кабелі.
  5. Далі потрібно підключити кабель до приставки - RCA і SCART виходів.

Тепер у вас все готово до того, щоб переглядати телеканали в цифровій якості на двох телевізорах. Врахуйте, що не рекомендується використовувати більше двох телевізорів для перегляду на одній консолі, так як це може викликати її перегрів.

Необхідні заходи безпеки

При підключенні приставки потрібно обов`язково дотримуватися заходів безпеки.

  1. В першу чергу пам`ятаєте про те, що захисну плівку з ресивера потрібно обов`язково видаляти. Адже під час роботи цифрова приставка може дуже сильно нагріватися.
  2. Крім того, вам необхідно враховувати, що антена, яку ви будете вибирати для ваших цифрових приставок, бажано не повинна мати підсилювача, так як антени з підсилювачем частіше ламаються.
  3. Перед тим як підключати приставку, вимкніть її від харчування.

Налаштування каналів

Щоб скористатися приставкою, потрібно налаштувати на ній канали. Робиться це досить просто. Потрібно лише натиснути кнопку меню на пульті дистанційного керування. Перед вами відкриється меню, в якому ви повинні знайти пункт "налаштувати канали". Приставка автоматично знайде цифрові канали, і вам залишиться лише їх зберегти. Після цього ви зможете скористатися вашою приставкою для перегляду передач у високій якості.

Окреме слово слід сказати про приставці DVB-T2. Однак в рамках даної статті перерахувати всі її плюси, а також розповісти про підключення буде складно. Тому ми рекомендуємо прочитати статтю Як підключити DVB-T2.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!