» » » Як підключити цифрову приставку?

Як підключити цифрову приставку?

Як підключити цифрову приставку?
Як підключити цифрову приставку?

Прогрес не стоїть на місці, і в ряді країн цифрове телебачення вже домінує над аналоговим мовленням. Але в Росії навіть ще не всі знають, що це таке. З нашої статті ви дізнаєтеся про те, як підключити цифрову приставку або, як її називають фахівці, цифровий приймач, до телевізора самостійно.

Про цифровому і аналоговому мовленні

Якість цифрового ТБ перевершує якість стандартного аналогового мовлення, воно дає сигнал передачі даних підвищеної чіткості і забезпечує найбільш якісну передачу зображення на сьогоднішній день. Сучасні телевізори оснащені функцією підтримки цифрового мовлення DVB-T2. З цією функцією вам просто потрібно підключити телевізійний кабель до ТВ, і ваша нова приставка почне радувати бездоганною якістю.

Однак не у всіх є телевізори, оснащені цією функцією. Як же бути, якщо ваш телевізор не пристосований для передачі сигналів цифрового ТБ? Все дуже просто, достатньо лише купити спеціальну цифрову приставку. Величезний вибір подібної техніки є в різних інтернет-магазинах, де можна підібрати для себе найбільш підходящий і доступний варіант.

Інструкція підключення цифрової приставки

Після того, як ви придбали потрібний пристрій, встановіть його поруч з телевізором, вставте батарейки та підключіть харчування в розетку. Найкраще з`єднання проводити кабелем HDMI, так як з таким кабелем картинка буде більш чітка і якісна. Якщо з якихось причин у ТБ не виявилося такого виходу, не турбуйтеся - підійде і так звана «гребінка» або «тюльпани».



Кабель з «тюльпанами» підключається дуже просто, з цим легко впорається навіть недосвідчена в техніці людина. «Тюльпани» мають по три штекера на одному кінці і на іншому, їх тільки треба вставити в роз`єми телевізора і цифровий приставки в гнізда відповідних кольорів. «Гребінка» має на кінцях однакові штекери, які також вставляються в телевізор і цифровий приймач.

Про режим AV / TV

Якщо склалося так, що в вашому телевізорі не виявилося роз`єму, наприклад, під «тюльпани», а в приймачі - роз`єму під «гребінку», але є кабель з такими роз`ємами, підключення все одно здійснюється досить легко. Після того, як ви правильно з`єднайте телевізор з цифровим приймачем, необхідно вставити антенний штекер в гніздо цифрового приймача. Проробивши вищеописані маніпуляції, включите ТВ і з пульта перейдіть в режим AV / TV.



На рідкокристалічних телевізорах (ЖК) і плазмових панелях при виборі режиму AV спливає меню налаштувань, з пунктами: AV, SCART, HDMI і т.д. Вам же необхідно вибрати пункт в залежності від підключеного кабелем до ТВ. Якщо це були «тюльпани», вибираємо AV, «гребінці» відповідає пункт SCART. Ну, а якщо ви скористалися підключенням за допомогою сучасного кабелю HDMI, відповідно, необхідно вибрати пункт HDMI.

На звичайних телевізорах при виборі режиму AV відбувається перехід на AV вихід, при виборі якого відбувається перемикання на AV1, AV2 і т.д. І перемикати необхідно до тих пір, поки на екрані не виникне зображення. Після виконання даних маніпуляцій залишилося тільки увійти в меню налаштувань цифрової приставки. Зробити це можна за допомогою пульта дистанційного керування, вибравши «Автонастройка». При натисканні на пункт «Автоматичне налаштування» наш апарат зробить пошук каналів, після чого збереже їх в авторежимі.

додаткові рекомендації

Якщо у вашому будинку є кілька телевізорів, ви можете підключити цифровий приймач до одного з них, і при такому підключенні на обох телевізорах транслюватиметься одна і та ж телепередача. Якщо вас це влаштує, в будинку вистачить і однієї приставки. Але якщо вам необхідна свобода вибору, найкраще придбати окрему приставку для кожного телевізора в будинку.

Також пропонуємо вам ознайомитися зі статтею на тему Як підключити DVB-TV2. DVB-TV2 - це новий щабель якості в передачі даних за допомогою цифрового мовлення.

Сподіваємося, що наша інструкція допомогла вам впоратися із завданням, і ви тепер знаєте, як підключити цифрову приставку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!