» » » Який чайник краще?

Який чайник краще?

Який чайник краще?

Чайник можна назвати однією з найважливіших деталей на кухні. Без нього як без рук. Як ще можна швидко і без клопоту нагріти окропу для улюбленої кави або чаю. Але на чому зупинити свій вибір? Який чайник краще? Коли на ринку побутової техніки їх така величезна кількість, стільки видів і варіацій, стільки різновидів за характеристиками і цінами. У цій статті ми допоможемо вам зробити вибір.

алюмінієвий чайник

Якщо ви зупинили свій вибір на алюмінієвому чайнику, в першу чергу ви повинні звернути увагу на якість відповідності матеріалу, з хімічним складом, безпечним для людини. Тобто, що б при кип`ятінні, вода не був насичений важкими металами і органічними забруднюючими речовинами. При тому, що якість має бути хорошим не тільки зовні, але і всередині. Якщо ви вирішили вибрати чайник, то алюмінієвий залиште на вибір в останню чергу, тому що з часом, він здатний виділяти в воду сполуки, які в нашому організмі не конче потрібні.

Чайник з нержавіючої сталі

Посуд, яка зроблена з нержавіючої сталі повністю відповідає всім токсикологічними стандартам. Чайник, виготовлений з нержавіючої сталі, не виділяє в воду шкідливих речовин і не завдає шкоди вашому здоров`ю. Сплав, застосовуваний для виготовлення таких чайників, володіє високими антикорозійними показниками, і не підвладний впливу хімічних речовин.

Догляд за чайником з нержавійки

Використовуються спеціальні миючі засоби, на відміну від порошків, які можуть зашкодити полірування.

Щітки, зроблені з металу, також можуть пошкодити чайник. Рекомендується використовувати м`які губки для миття.

Що б видалити з поверхні темні плями, використовуйте лимонну кислоту, або оцет.

При дотриманні цих правил, чайник буде залишатися в доброму вигляді тривалий час

емальований чайник



Чайники, покриті емаллю, увійшли в популярність дуже давно. Раніше їх також називали обливними. Єдиним їх плюсом була жвавість кольорів, які більш-менш прикрашали чорно-білі плити. З мінусів - прилипання кіптяви, сколювання емалі, покриття зсередини накипом. Щоб ці проблеми не виникали, існують правила експлуатації емальованих чайників:

Перед початком використання наповніть чайник водою і прокип`ятіть. Дайте йому охолонути, не виливаючи воду. Якщо всередині з`явилися тещині і відколи, краще відмовтеся від даного чайника, оскільки він, швидше за все бракований, і в воду потраплятимуть шкідливі сполуки.

  • Емаль може обсипатися при ударах, і нерівномірному нагріванні. Так що гарячий чайник не можна ставити на холодні або мокрі підставки.
  • Емаль може сколюватися, якщо тривалий час мити чайник оцтом або лугами.
  • Що б позбавиться від потемніння чайника зсередини, можна прокип`ятити в ньому суміш води і золи.

чавунний чайник

У продажу знайти такий чайник практично неможливо, хіба що десь на барахолці. Але якщо ви вирішили віддати свою перевагу саме йому, то ви повинні знати, що вода нагрівається в ньому тривалий час, оскільки чавун слабо передає тепло. Але зате коли чайник вже нагрітий, вода довго залишається гарячою. Також чайники з чавуну не деформуються, не тьмяніють, довго служать і не бояться подряпин. Недоліки це - схильність до іржі від води, велику вагу і крихкість чавуну, що при падінні може викликати розколи і тріщини чайника.

Якщо ви вже задумалися, який чайник вибрати, то чому б не зупинити свій вибір на такій ексклюзивної штучці як самовар.



Самовар виглядає досить ексклюзивно і багато, також надає чаювання забарвлення народних традицій. Виготовляти самовари можуть з найрізноманітніших матеріалів, таких як: мідь, латунь або залізо. Але проблема полягає у високому вмісті свинцю у воді, кип`яченої в самоварі. Тобто нехай краще він буде предметом інтер`єру, а не засобом для чаювання. Альтернативою самовара, яка буде надавати воді нормальних якостей, є термопот.

Сушка

Нарешті добралися і до питання, як вибрати електричний чайник. Сушка є різновидом електричного чайника, але його явним відмінністю є здатність зберігати стабільну температуру всередині. Тобто вода закіпяченная в Термопот довго не остигає. Внутрішні стінки у нього зроблені з нержавіючої сталі. Конструкція і застосовані для виготовлення Термопот матеріали роблять його довговічною, екологічно безпечної і досить корисною штучкою.

електрочайник

Одним з найпопулярніших видів чайників, які застосовуються в даний момент. Але як правильно вибрати чайник, який нагріває воду за допомогою електрики? Приділимо цьому трохи більше часу і розповімо більше інформації, так як дані типи чайників більш поширені і вимагають окремого вивчення.

На що звернути увагу

Об `єм

Коли ви вибираєте чайник, слід звернути увагу на його обсяг. Середнім варіантом вважаються чайники з об`ємом 1.5-1.7 літрів. Просто варто враховувати фактор складу сім`ї. Якщо у вас велика сім`я, варто вибирати чайник побільше. Термопоти мають більший обсяг, приблизно 3 літри.

потужність

Сучасні електричні чайники мають потужність від 650 ват. Чим вище потужність, тим швидше закипить чайник. Але так само варто враховувати, що витрата електрики при більшій потужності значно збільшується. Ще одним важливим фактором є електромережу. Якщо у вас стоїть нова, мідна проводка, то можна купити чайник і потужніший, але якщо ваша проводка робилася ще при радянському союзі, краще не ризикувати.

Нагрівальний елемент

Існують електрочайники з дисковим нагрівальним елементом, і зі спіральним. Чайники зі спіральним елементом, гірше нагрівають воду, і їх складніше чистити, але зате видають менше шуму. Чайники з дисковим нагрівальним елементом, легше чистяться, швидше нагрівають воду.

фільтри

Практично у всіх чайниках встановлені фільтри, чи то на носиках, то чи вже вбудовані в сам чайник, але все ж вони є. Різниця тільки в якості фільтрації. Більш дорогі чайники, з цілими системами фільтрів, крім самої фільтрації, можуть ще, і пом`якшувати воду. В основному завдання фільтру полягає в уникненні попадання в чашку частинок накипу. Але якщо ви більш ретельно ставитеся до цього питання, то можна придбати чайники здатні відфільтрувати воду від органічних сполук, важких металів і різних хімічних домішок. Який чайник вибрати з цих моделей підкаже вам консультант або ваш гаманець.

Матеріал корпуса

Дивлячись на численну кількість чайників, виготовлених з різних матеріалів, задається ненав`язливий питання, який чайник краще? З пластмаси, з металу, або зі скла? Просто порівняйте плюси і мінуси кожного. Пластикові чайники помітні тим, що найменше нагріваються, дешевше коштують. Але якщо ви і вирішили заощадити, купуйте пластиковий чайник білого кольору, оскільки біла пластмаса найбезпечніша. Металеві чайники міцні, швидше нагрівають воду і довговічні, але у них сильно нагрівається корпус. Чайники зі скла вважаються більш екологічно чистими, але за ними важко доглядати і вони піддаються поломки частіше, оскільки можуть розбитися.

У деяких чайниках вбудовані ще й додаткові функції, вбудовані світлові і звукові індикатори, системи підтримки стабільної температури води. Можете на все це звертати увагу при покупці електрочайника.

Ну, ось в принципі і все! Тепер ви знаєте, як вибрати чайник, який з них буде краще підходити для вас і вашої родини. Щасти вам покупки!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!