» » » Чим відрізняються айфони?

Чим відрізняються айфони?

Чим відрізняються айфони?

Сьогодні ми поговоримо про iPhone - смартфонах корпорації Apple. Досить складно собі уявити, щоб хоч хто-небудь не чув про цей бренд, який завоював величезну популярність у всьому світі. На ринку смартфонів від Apple представлено кілька лінійок айфонів і зараз ми подивимося, чим же вони відрізняються один від одного.

Відмінності між моделями iPhone 4 і iPhone 4s

На перший погляд, можна не помітити зовнішніх відмінностей між iPhone 4S і iPhone 4. Дійсно, обидва апарати дуже схожі, у них ідентичні розміри - 115,2 x 58,6 x 9.3 мм, а корпусу виконані з металу і скла. Але є одне незначне відмінність: у iPhone 4S кнопки регулювання гучності розташовуються на кілька мм нижче, ніж у iPhone 4.

Технічні характеристики

  1. Одноядерний процесор A4 (ARM Cortex A8) в iPhone 4 замінили на двоядерний A5 (ARM Cortex A9) в більш нової моделі. За рахунок цього, звичайно, iPhone 4S став ще потужніше і продуктивніше.
  2. Розширили обсяг пам`яті. В iPhone 4 користувачам було доступно або 8 ГБ, або 32 ГБ. А iPhone 4S має накопичувач об`ємом 8, 16, 32 і 64 ГБ.
  3. Любителі робити фотографії на телефони і миттєво відправляти їх в соціальні мережі повинні порадіти, так як в iPhone 4S камера має 8 Мп, на противагу камері 5 Мп в iPhone 4. Тепер стало можливо записувати відео в FullHD якості, а також з`явилася функція розпізнавання осіб при відеозйомці і світлодіодне підсвічування на задній панелі. До того ж, покращилася стабілізація, і якість фото стало значно вище.
  4. iPhone 4S підтримує мережі CDMA, а швидкість передачі даних в HSDPA підвищилася до 14,4 Мбіт / с, тоді як у iPhone 4 вона не перевищувала 7,2 Мбіт / с.
  5. Модуль Bluetooth в iPhone 4S став 4.0, а в iPhone 4 тільки 2.1 + EDR.
  6. Програмне забезпечення не зазнало істотних змін. Але в iPhone 4S з`явився додаток Siri, з його допомогою смартфон може відкривати додатки, виконувати різні дії, за рахунок голосових команд. До речі, завдяки йому і з`явилася буква S у четвертого айфона.

Відмінності між iPhone 5 і iPhone 5s



Отже, визначимося з тим, що будемо порівнювати тільки iPhone 5S і iPhone 5. Ми свідомо не будемо проводити відмінності ще й між iPhone 5С, так як ця модель відрізняється від iPhone 5 практично тільки зовнішнім виглядом - класичний корпус з металу виробники замінили на вельми якісний пластик. До речі, iPhone 5С доступний в таких кольорах: білому, блакитному, жовтому, зеленому і рожевому. Ще одна відмінність - це те, що вбудована пам`ять у iPhone 5C не має варіанту з 64 Гб, а це досить незручно і є мінусом для сучасних користувачів.



Але ми повернемося до останньої моделі п`яте айфонів. iPhone 5S має ряд певних відмінностей від своїх попередників, про яких зараз і піде мова.

  1. В першу чергу відзначимо, що в iPhone 5S з`являються технічні інновації: Touch ID - сканер для відбитків пальців, який вбудований в клавіші Додому. Також iPhone 5S володіє новітнім процесором - Apple A7. За рахунок цього нововведення продуктивність iPhone 5S збільшується в два рази в порівнянні з айфона на процесорі А6.
  2. Варто зауважити вдосконалену камеру iPhone 5S. Якість фотографій стало краще, додалися надшвидка відеозйомка - 120 кадрів с і подвійний спалах. Зупинимося на спалах. У неї з`являється LED лампа, яка оснащена двома кольорами, за рахунок цього предмети в сутінках і темряві на фотографіях виглядають більш природними.
  3. Що стосується зовнішніх відмінностей IPhone 5S від iPhone 5, так це те, що перший виконаний в нових дизайнах: Silver, Gold, New space gray, тобто iPhone 5S випускається в сірому, золотом і чорному кольорах.
  4. IPhone 5S в відрізняється від iPhone 5 тим, що підтримує найсучасніші стандарти мобільного зв`язку, а саме 13 LTE частот.

iPhone 6 і iPhone 6 Plus

Зараз поговоримо про останні моделі айфонів, які наробили чимало галасу. Отже, представляємо вашій увазі iPhone 6 і iPhone 6 Plus. Виробники вирішили вдосконалити смартфони і ввели цікаві нововведення:

  1. У iPhone 6 Plus діагональ екрану збільшилася до 5,5 дюймів, в той час як у iPhone 6 вона становить 4,7 дюймів.
  2. Дозвіл екрану у iPhone 6 Plus - 1920 x 1080 пікселів на дюйм, а у iPhone 6 кілька менше і становить тисяча триста тридцять чотири x 750 пікселів на дюйм.
  3. Обидва смартфони - iPhone 6 і iPhone 6 Plus оснащені 8 Мп камерою iSight з діафрагмою f / 2.2, яка має функцію розпізнавання осіб і наділена об`єктивом з п`ятьма лінзами.
  4. Єдина відмінність камер у даних моделей - це те, що у першого є оптична стабілізація зображення.

Якщо ж ви не можете визначитися, який айфон ви хочете купити, радимо звернутися до статей:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!