» » » Як встановити cydia?

Як встановити cydia?

Як встановити Cydia?

Кожен володар iOS пристрої напевно не раз замислювався про встановлення джейлбрейка на свій пристрій для доступу до сторонніх репозиторіїв (джерелами) програмного забезпечення. Якщо ви недавно оновилися до 8 версії ОС і вже встигли отримати доступ до файлової системи iPhone або iPad за допомогою Pangu8, тоді вам буде корисно дізнатися, як встановити Cydia, оскільки вона не повинна встановлюватися разом з джейлбрейком.

Як встановити Cydia вручну?

Перш ніж перейти до процесу установки, слід упевнитися в працездатності джейлбрейка. Тепер можна починати:

  1. Інсталює програму «SSH Connect»: натисніть на іконку «Pangu», розташовану на робочому столі смартфона або планшета, виберіть пункт «Open SSH» і натисніть Install. Дочекайтеся завершення установки.
  2. Скачайте з Інтернету файли Cydia.deb і cydia-lproj на ваш комп`ютер.
  3. Далі слід завантажити ці файли на iOS-пристрій за допомогою FTP-клієнта через протокол SFTP. Для цього скористайтеся, наприклад, WinSCP або Cyberduck.
  4. Щоб встановити Cydia на iOS, потрібно підключити смартфон або планшет до тієї ж Wi-Fi мережі, що і комп`ютер.
  5. Тепер необхідно зайти в налаштування пристрою, де потрібно вибрати розділ «Wi-Fi» і натиснути на кнопку «i», після чого запам`ятати або записати IP-адреса.
  6. Включаємо і налаштовуємо FTP-клієнт. Щоб встановити Cydia на iPhone або iPad необхідно створити нове підключення по протоколу SFTP. Поле «Сервер» заповнюємо записаним раніше IP-адресою. В «Ім`я користувача» вписуємо root, а в «Пароль» - alpine. Як порту встановлюємо 21 або 22 (в залежності від того, який запрацює).
  7. Тепер натискаємо кнопку «ОК» і погоджуємося з усіма попередженнями. Після цього відкриється файловий менеджер з різними директоріями.
  8. Далі слід перейти в папку «Media» і створити в ній директорію з назвою «Cydia». Заходимо в неї і створюємо папку «AutoInstall». Заходимо в «AutoInstall» і перетягуємо сюди 2 викачаних файлу. Тепер натисніть правою кнопкою миші на кожному з файлів, зайдіть в розділ меню «инфо / права доступу» і виставте дозволу на читання і запис «777». Виконайте останню процедуру також з кожної створеної папкою.
  9. Запустіть Термінал і наберіть команду: ssh root @ IP пристрою, після чого натисніть Enter. Після запиту пароля введіть alpine і натисніть Enter (знаки при введенні не відображаються).
  10. Вводимо команду: cd / var / root / Media / Cydia / AutoInstall /
  11. Наостанок вводимо dpkg -install cydia-lproj_1.1.12_iphoneos-arm.deb cydia_1.1.13_iphoneos-arm.deb
  12. Щоб остаточно встановити Cydia на iPad або iPhone, перезавантажуємо пристрій.


Детальніше про подальше використання Cydia ви можете дізнатися зі статті Cydia: як користуватися.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!