» » » Скільки живуть комарі?

Скільки живуть комарі?

Скільки живуть комарі?

Вони заважають нам відпочивати і спокійно спати. Їх присутність перетворює задоволення від риболовлі в нервозність. Сверблячка від їх укусів доводить до несамовитості. Розмір його настільки мізерний, що виникає гірке почуття образи, як таке маленьке комаха, може доставляти великі неприємності. І взагалі, скільки живуть комарі, якщо їм постійно вдається уникнути бавовни нашої долоні.

З 3000 видів комарів найцікавіший комар звичайний. Саме він поширений всюди, крім Антарктиди, і, основна його жертва - людина. Кусає людину і тварин виключно самка комара. Вона реагує на вуглекислий газ, що виділяється людиною, тепло їм випромінюється, і запах молочної кислоти, яка присутня в поту. А, ось, самець комара, харчується виключно нектаром квітів рослин.

Стадії життя комара

Комар в своєму розвитку проходить 4 стадії. Починаючи з яйця, далі, личинка, вона розвивається в лялечку, і в результаті - імаго. Нам цікава стадія імаго, і скільки живуть комарі в цьому періоді розвитку. Тільки імаго живиться кров`ю хребетних, а решта стадії живуть у водоймах.



Тривалість життя самки комара сильно залежить від температури навколишнього середовища і харчування. Середній період при температурі +25 градусів становить півтора місяця. Зниження температури до +10 збільшує її життя до 3 місяців. А, ось, підвищення температури, і відсутність харчування, різко скорочує живучість комара. Активність діяльності комарів спостерігається з травня по кінець вересня.

Кожна самка комара здатна відкладати від 30 до 300 (у випадку з малярійними комарами) яєць і робить це раз в 2-3 дня. На відтворення комарам необхідна кров, тому відкладання яєць безпосередньо залежить від харчування самки. Яйця відкладаються в воду стоячих або слабо проточних водойм, рідко, на вологий грунт. Розвиток з яйця у дорослого комара відбувається протягом тижня.

Як врятуватися від комарів

Комарі це небезпечні переносники інфекцій (малярія, лихоманка Денге, жовта лихоманка), і краще не брати до уваги, скільки живуть комарі, а зайнятися боротьбою з ними. У побуті використовують фумігатори, ультразвук, москітні лампи. Масштабні технології - осушення боліт, використання бактерій для знищення личинок. Дуже допомагають природні запахи, так як комаха дуже чутливо до них. Найпоширеніші - чебрець, лаванда, гвоздика, м`ята, герань, листя волоського горіха.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!