» » » Як спілкуватися в інтернеті?

Як спілкуватися в інтернеті?

Зараз навіть в самому віддаленому куточку світу можна тим або іншим способом підключитися до глобальної мережі. Інтернет надає величезну кількість можливостей: будь-яка інформація, тексти, відео, музика і, звичайно ж, спілкування.

Як спілкуватися в інтернеті: корисні програми

Одним з найперших способів передачі інформації через Мережу була електронна пошта. Її зручність в тому, що співрозмовник не обов`язково повинен знаходитися онлайн в момент відправки. Повідомлення буде зберігатися в його поштовій скриньці стільки, скільки буде потрібно. Сервісів, що надають подібні послуги багато: Google, Yandex, Mail.ru, Rambler та інші. Написати листа можна з web-браузера або ж вибрати відповідну програму, таку як Bat або Outlook.

Не менш популярний обмін повідомленнями через спеціальні месенджери. Їх теж чимало: ICQ, QIP, Miranda, RQ і інші. Такі програми найбільш зручні для спілкування в режимі реального часу.

Соціальні мережі

Ці онлайн сервіси призначені для відображення соціальних взаємин. Тут можна знайти безліч своїх однокласників, далеких родичів і знайомих, про яких ви вже й думати забули. Кожен користувач може заповнити невелику анкету, яка містить контактні дані та особисту інформацію, завантажити будь-які фотографії або відеозапису.

Такі служби дозволяють не тільки спілкуватися, але й ділитися новинами або обговорювати те чи інше питання. Найбільш відомі соціальні мережі це: Facebook, ВКонтакте, «Однокласники» і «Мій світ».

Skype

Це відповідь на питання, як спілкуватися в інтернеті, розроблений однією з американських компаній. Програма підтримує відразу кілька способів спілкування через Мережу: текстові повідомлення, режим розмови або відеодзвінок.

Як правильно спілкуватися в інтернеті

Щоб відповісти на це питання необхідно згадати про те, чим віртуальне спілкування відрізняється від реального.

Часто трапляється, що та інформація, яка вказана в даних користувача в Мережі, абсолютно не відповідає реальному стану справ. Тому ставитися до сказаного вашим співрозмовником варто з певною часткою гумору і скептицизму. Адже людина, яка розмірковує про зовнішню політику країни на одному з порталів, може виявитися простим школярем, який захотів відчути себе значущим.

Про що говорити з випадковим співрозмовником



Для початку не завадить привітатися: «Пріват», «Привіт», «hi» буде цілком достатньо, зрозуміло, якщо це не офіційне листування з одним з колег по роботі. На форумі краще дотримуватися той стиль, який використовує більшість учасників.

Для розмови в ICQ бажано мати пару-трійку «чергових» тим, таких як політика, фільми або погода. Не варто нав`язуватися співрозмовнику, оскільки віддалене спілкування тим і привабливо, що можна подумати над своєю відповіддю. Якщо людина, з якою ви розмовляєте, близький вам по духу, то тим для розмови буде більш ніж достатньо.

Як спілкуватися через інтернет: чого краще не робити

Світлина.

На багатьох ресурсах і в соціальних мережах є можливість розмістити власне фото. Фотографія іншу людину, більш приваблива з вашої точки зору, не найвдаліший хід, оскільки обман швидко розкриється, і в кращому випадку, за нього доведеться вибачатися.

Конфіденційність.

Слід дуже обережно ділитися своїми особистими даними. Однією з причин цього, є те, що чим більше про вас відомо, тим вище вразливість перед хакером-любителем, який може спробувати отримати доступ до пошти, мессенджерам і соціальним мережам.

Необережно сказані від свого імені слова можуть бути розтиражовані по всьому інтернету, та ще й із зазначенням авторства. Така «слава» мало кому підніме настрій.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!