» » » Як потрапити в прип'ять?

Як потрапити в прип'ять?

Як потрапити в Прип`ять?

Багато хто задається питанням, чи можна потрапити в Прип`ять - місто-привид, який наче застиг у часі. Він не просто покинутий, він був покинутий в поспіху, що створило неперевершену атмосферу. І хоч багато вже зруйновано і розкрадено майже за 20 років, які пройшли з моменту трагедії, побачити його один раз варто.

Ми хочемо поділитися з вами порадами, як потрапити в Прип`ять.

екскурсії

Існують легальні і нелегальні методи проникнення на закриту територію. Законний метод проникнення саме в Прип`ять, а не в зону відчуження, тільки один - відвідати її в складі екскурсії. Зазвичай екскурсійні агентства пропонують потрапити в місто Прип`ять і Чорнобиль в рамках індивідуального або групового туру на 1 день. Але деякі з них, наприклад, Чорнобиль-тур, розробили дво-, три- і навіть семиденні маршрути.

З плюсів такого способу подорожі можна відзначити наступні:

  • це легально;
  • компанії мають багаторічний досвід роботи і організовують тури так, щоб ризик опромінення був мінімальним;
  • неможливо заблукати.

З мінусів:

  • якщо ви їдете групою, це буде коштувати дорожче, ніж самостійна екскурсія;
  • ви зможете відвідувати тільки ті об`єкти, які буде рекомендувати екскурсовод;
  • якщо ви виберете груповий тур, то будете підкорятися розпорядку групи.

самостійне відвідування

До недавнього часу можна було скористатися ще одним напівлегальним способом. Справа в тому, що два рази в рік (26 квітня і 9 травня) в зону відчуження пускають родичів похованих в зоні людей на поминки. Але за новими правилами, це право не поширюється на Прип`ять. Тому з приводу візиту в саме місто доведеться додатково домовлятися на КПП при в`їзді.

Придумайте собі родича, виберіть йому «місце поховання», візьміть паспорт, автомобіль - і в дорогу. Пам`ятайте, щоб потрапити в Прип`ять нелегально або легально, вам повинно виповнитися 18 років.

Київ - Чорнобиль



З Києва до Чорнобиля близько 150 км. Прямуйте на Вишгород і через Димер ви потрапите в Іванкові. Від нього за вказівником звертаєте в бік Чорнобиля. В`їжджати в зону доведеться через КПП «Дитятки». Не забудьте повторити вашу легенду. Ви повинні бути переконливі і наполегливі.

Якщо все пройде успішно, вас пропустять в зону. Ви зможете погуляти по занедбаного Чорнобилю і покинутим селах, помилуватися буйством неконтрольованої природи. Перед в`їздом до Прип`яті буде ще один КПП, тут доведеться пустити в хід свою чарівливість, кмітливість і розлучитися з 400 - 500 грн. У більшості випадків цього достатньо, щоб вас пропустили.

Сподіваємося, що ви виконаєте мрію і відвідайте Прип`ять. Як туди потрапити - вирішувати вам, але все ж легальний спосіб більш надійний і безпечний.

Якщо ви не знаєте, де знаходиться Чорнобиль, читайте статтю Де знаходиться Чорнобиль на карті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!