» » » У скільки розводять мости?

У скільки розводять мости?

У скільки розводять мости?

Розводка мостів в Санкт-Петербурзі - одна з найвідоміших і яскравих пам`яток цього міста. Тому питання, у скільки розводять мости, є одним з важливих як для жителів, так і для гостей північної столиці. Порахуємо спочатку, скільки мостів розводять в Пітері.

Кількість розвідних мостів

Число розвідних мостів цьому місті - тринадцять: Володарський, Фінляндський, Олександра Невського, Палацовий, Петра Великого (Большеохтінскій), Біржовий, Ливарний, Троїцький, Благовіщенський (Лейтенанта Шмідта), Тучков, Сампсониевский, Гренадерський, Кантемирівський. З огляду на таку кількість мостів, варто заздалегідь подбати про те, щоб опинитися на потрібному вам березі і мати можливість виїхати в потрібному вам напрямку. Гіди найчастіше рекомендують спостерігати розлучення мостів з Адміралтейської, Університетській або Двірцевій набережних.

Всі ці мости розводять, щоб пропустити суди, такі по Волго-Балтійського шляху. Таким чином, розводкою мостів можна помилуватися протягом усього періоду навігації (приблизно з 20 квітня по 10 листопада), але найбільше число глядачів набережні Неви збирають в період білих ночей - з 11 червня по 10 липня.

Час розводки мостів



Дізнаємося докладніше про графік розводки мостів. У скільки починають і коли перестають розводити мости в Петербурзі? У 2012 році першим розлучався Палацовий міст: його розлучення здійснювали о 1:05, а звід - в 4:55. Потім судно пропускає міст Благовіщенський (раніше він називався міст Лейтенанта Шмідта), і робить він двічі на добу. Перший раз він розлучається з 1:25 до 2:45, а другий - з 3:10 до 5 ранку рівно. Після цього, з 1:35 до 4:50 для проходу суден відкритий Троїцький міст. Його можуть випередити три мости через Велику Невку: Гренадерський, Сампсониевский і Кантемирівський - вони використовуються дуже рідко і про їх розведення заявляють за дві доби. Опинитися розведеними вони можуть протягом трьох годин: з 1:30 до 4:30.

Пізніше всіх розлучаються міст імені Олександра Невського і Фінляндський міст (він єдиний залізничний серед всіх розвідних мостів) - о 2:20. Зводяться вони о 5:10 і 5:30 відповідно. А найостаннішим зводиться мостом є Володарський, розвідних два рази на добу. Перший раз він розлучений з 2:00 до 3:45, а другий раз його розводять в 4:15. Друга зведення у цього моста відбувається о 5:45. До мостам, розвідні двічі на добу, відноситься і Тучков: перший раз він розлучений з 2:00 і до 2:55, а другий з 3:35 до 4:55. Він лідирує по перерві між двома розведеннями: цей час становить 40 хвилин проти двадцяти п`яти у Благовіщенського і півгодини у Володарського мостів.

Ну що ж, сподіваємося, що ця стаття дала вам корисні знання про Санкт-Петербурзі. І ви, як корінний житель міста, з легкістю відповідаєте на питання, коли розводять мости в Петербурзі. Але про всяк випадок нагадуємо, що розклад розлучення окремих мостів може змінитися, тому будуйте плани з запасом!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!