Як одягатися в оае?

Як одягатися в ОАЕ?

Як одягатися в ОАЕ туристам, які буквально перед посадкою в літак зняли шуби з мутона і шапки з норки? Вже годі й одягатися ...

Якийсь ісламофоб ляпнув, що в ОАЕ розстрілюють прямо на вулиці туристів, які одягнені «не по Корану». Нісенітниця несусвітня! Араби - дуже прогресивна і вельми терпляча «приймаюча сторона». Жінку в шортах і майці ніхто камінням забивати не буде, бо в ОАЕ існує кримінальне право. Так, араби проводять її сумним поглядом і несхвальним хитанням голови. Але це не пов`язано з неприйняттям її зовнішнього вигляду або одягу. Справа в тому, що сонце в ОАЕ дуже підступно. Світлошкірі жителі північних широт планети обгорають в процесі прогулянки до найближчого ринку так, що їх шкіра злазить клаптями на відкритих ділянках тіла вже до кінця 2-го дня відпочинку в ОАЕ.

Як же одягатися в ОАЕ туристам

Як одягатися туристам в ОАЕ - це їх особиста справа. Кутатися в балахони, уподібнюючись самим жителям Арабських Еміратів, буде навіть не зовсім вірно. За зовнішнім виглядом араби визначають, хто перед ними - правовірний мусульманин або гість їхньої країни. Відповідно висновку і пред`являються вимоги до поведінки і знання традицій і звичаїв ісламської держави. Гостю можна пробачити незнання деяких мусульманських законів, а корінному жителю випивку, наприклад, вже не пробачать.

Жінки і їх права в ОАЕ



Хто вважає жінок арабського світу абсолютно безправною істотою другого сорту, жорстоко помиляється. Насправді в священному Корані ціла сура присвячена слабкій статі, докладно перераховуючи його права, в тому числі майнові, і називається вона «Жінки». Тому в ОАЕ існує одне правило щодо туристок - якщо жінка з чоловіком або іншим близьким родичем чоловічої статі, то вона поводиться і одягається так, як влаштовує її чоловіка. Вона - жінка гостя, а гість - людина вельмишановний і завжди довгоочікуваний. Тому як одягаються жінки в ОАЕ - це суто їхня особиста справа. Мусульманки одягнені за традиціями ісламу, а туристки - так, якими їх хочуть бачити їхні чоловіки. І це теж правило арабів.

Що взяти з собою в ОАЕ

В першу чергу, захищає крем для засмаги. А ось який одяг брати в ОАЕ, це вже справа смаку. Майки та спідниці, сукні та шорти, не забудьте про купальник і парео, а також сарафани та туніки. Головна умова - одяг має бути світла, щоб не «смажитися», і з натуральних тканин, щоб тіло «дихало». І все ж не раджу вам сильно оголятися - сонце в ОАЕ дуже підступно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!