» » » Що подивитися в будапешті?

Що подивитися в будапешті?

Що подивитися в Будапешті?

Будапешт - місто старовинне, багатий історично, архітектурно і культурно. Якщо вам вдалося потрапити сюди ненадовго - скажімо, на один день - ви повинні були заздалегідь продумати, що подивитися в Будапешті в першу чергу: красивого і цікавого тут так багато, що на все дивини у вас часу точно не вистачить. Ми можемо запропонувати наступний маршрут, який дозволяє оглянути хоча б найбільш відомі пам`ятки.

Початок шляху

За відправну точку нехай буде площа Лайоша Кошута - тут знаходяться відразу два об`єкти з того, що можна подивитися в Будапешті: колишній Палац правосуддя з його богинею прямо в колісниці на даху (нині це Етнографічний музей) і красиве будову угорського парламенту зі знаменитими Левові ворота.

Від парламенту через площу Свободи по вулиці V csey utca можна дійти до національного Угорського банку, вибудуваного на місці колишньої в`язниці. Будівля дуже велично і прикрашено чудовими скульптурами.

За рогом, після повороту на Hercegpriacute-maacute-s відкривається вид на знамениту базиліку Святого Іштвана - короля, який скасував рабство. В золотий раку всередині споруди зберігається його рука, а з оглядового майданчика відкривається вид майже на все місто.

інший берег



Від базиліки по вулиці Zriacute-nyi можна дійти до ланцюгового мосту через Дунай імені Сечені, названий по імені графа, завдяки якому в середині 19 століття два міста - Буда і Пешт - об`єдналися в одне ціле. Через нього потрапляєш на площу Адама Кларка, від якої можна піднятися до Рибальського бастіону і церкви Святого Матяша. Бастіон цікавий і сам по собі, плюс з нього відкривається чудовий вид на історичний центр Будапешта. А церква веде свою історію з 11 століття, причому в підземній крипті її є дуже цікавий музей, присвячений релігійному мистецтву. Від церкви по вулиці Tarnok шлях лежить до палацу Шандора, неподалік від якого є станція фунікулера, з якої можна піднятися до прекрасного замку Буда - можна сказати, вершини міста і його гордості.

Якщо у вас більше часу

Маючи в своєму розпорядженні хоча б трьома днями, можна значно розширити список того, що подивитися в Будапешті: в нього можна включити гору Геллерта із старомодною готелем, що носить те ж ім`я-острів Малгожати і три знаменитих будапештських передмістя: Сетендре, Вишеград і Естергом, кожен з яких має свою родзинку.

Про те, що ще подивитися в Європі, читайте в розділі Європа.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!