» » Які м'язи працюють на велотренажері?

Які м'язи працюють на велотренажері?

Які м`язи працюють на велотренажері?

У дитинстві ми всі каталися на велосипеді. Всі пам`ятають, наскільки захоплюючим було це заняття, і як добре ми себе почували, коли крутили педалі. Ми не замислювалися про те, які м`язи працюють на велосипеді, але мали при цьому непогану фігуру і укріплене здоров`я. Ставши дорослими, багато хто з нас забули про це чудове винахід людства. Кожен, хто хоче зробити свою фігуру привабливою або накачати м`язи, замислюється, перш за все, про велотренажері, а не про велосипед. У нашій статті ми розповімо про те, які велотренажери бувають, і які м`язи можна зміцнити в результаті постійних занять на ньому.

види велотренажерів

Велотренажер вважається одним з найперших винаходів людства в області тренажерів. Фактично, він імітує їзду на велосипеді, але від останнього відрізняється своєю немобільні і націленістю саме на тренування певних груп м`язів. На ньому може тренуватися людина будь-якої вікової групи, при цьому, вміння кататися на велосипеді і фізична підготовка зовсім не потрібно.

Отже, ви хочете вибрати велотренажер. На які м`язи він буде впливати? Слід знати, що різні велотренажери працюють з різними групами м`язів. На ринку існує три види велотренажерів:

  • механічні (навколо заднього колеса натягнутий ремінь, про натягу якого залежить те, які м`язи будуть задіяні);
  • магнітні (ступінь навантаження залежить від того, на яку відстань до ведучого колеса наближений спеціальний магніт);
  • електромагнітні або електричні (мають вбудовані комп`ютери з певними програмами тренувань).


Механічні і магнітні велотренажери однаково впливають на певні категорії м`язів, незалежно від зміни навантаження, а ось електричні, завдяки спеціальним програмам, здатні змінювати області навантаження для різних видів м`язів.

Велотренажер і м`язи

Заняття на велотренажері, в першу чергу, зміцнюють дихальну систему людини, судини і серце, збільшують насичення клітин киснем, покращують обмін речовин, знімають зайві кілограми і справляються зі стресом. Отже, ви купили велотренажер. Які м`язи працюють на цьому спортивному снаряді? Максимально задіяними групами м`язів прийнято вважати:

  • м`язи стегон (м`яз передньої області стегна, пряма м`яз стегна, двухглавая і чотириголового м`яза стегна, сідничного-пещеристая м`яз стегна, латеральна і медіальна широкі м`язи стегна, полуперепончатая м`яз стегна);
  • м`язи литок, гомілки і сідниць.

З меншою силою, при заняттях на велотренажері, задіяні м`язи попереку і спини, нижні косі м`язи преса, м`язи рук і грудної клітки (при збільшенні навантаження). Якщо ви хочете тренувати саме їх, то вам доведеться купувати тільки електричний тип велотренажерів і вибирати відповідну програму. Постійні заняття на велотренажерах попереджають розвиток радикуліту, невралгій, остеохондрозу, викривлення хребта, артрозу і ревматизму.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!