» » Які м'язи працюють при віджиманні?

Які м'язи працюють при віджиманні?

Які м`язи працюють при віджиманні?

Віджимання включає в цілому роботу безлічі м`язів. Так можна сказати про задіювання в роботу м`язів грудей, трицепсів, м`язів предплечья- деяка навантаження йде на нижні м`язи спини і дрібну мускулатуру кистей, навіть прес включений в роботу при віджиманні. Розглянемо, які м`язи працюють при віджиманні найінтенсивніше і від чого залежить інтенсивність їх роботи.

Робота м`язів при віджиманні

Є найбільш включені в роботу в процесі віджимання м`язи, це: велика грудна м`яз (або просто груди) - трицепси і передні плечові дельти. При цьому груди задіяна найбільше, м`язи інтенсивно працюють в процесі згинання рук при віджиманні. Трицепс включається в роботу при розгинанні рук. Передня частина плеча - проміжна ланка, також включається в роботу при віджиманні.



Те, які м`язи працюють при віджиманні, залежить (як і в підтягуванні) від варіації виконання вправи, а їх декілька. Різна техніка, тобто постановка рук, ліктів, визначатимуть провідну м`яз.

Віджимання: грудні м`язи

  • Максимально задіяні м`язи грудей при класичному варіанті віджимань. Руки трохи ширше плечей долонями на підлозі, тіло випрямлено і зафіксовано, ноги прямі на носочках. Лікті при віджиманні (грудьми до підлоги) обов`язково розлучаються в сторони! Саме це забезпечує роботу грудей.
  • Варіація класичного віджимання - використання блоків (будинку можна взяти книги). Суть в тому, щоб руки були вище, а опуститися можна було нижче. Це дозволяє розтягнути груди, а значить краще пропрацювати.

Віджимання: трицепс

Пам`ятаємо, що груди при віджиманні активна завжди, але є варіанти, в більшій мірі навантажують трицепс.

  • Для роботи трицепса необхідно лише змінити напрям ліктів: середня по ширині постановка рук, але згинання виробляються з закладом ліктів назад (а не в сторони).
  • Ще один варіант: дуже вузький хват (руки разом), лікті також відводимо назад. Крім інтенсивної роботи трицепсів, йде напруга середини грудей.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!