Як збільшити жим?

Як збільшити жим?

Одним з основних показників чоловічої сили є досягнення високих результатів в жимі лежачи. При розмові про тренажерному залі, людей мало цікавить кількість віджимань і підтягувань, а жим завжди був на першому місці. Жим лежачи - це один з видів пауерліфтингу, і він дуже сильно впливає на успіх у виступі спортсменів. Існує три різновиди жиму лежачи: на прямій лаві, і два похилих жиму - верхній і нижній. Всі ці різновиди призводять до участі різні м`язи грудей. Багато спортсменів задаються питанням: як збільшити жим лежачи? Відповідь проста - необхідно прагнути підняти дуже важку вагу. В першу чергу це призведе до збільшення робочого ваги.

Яку вагу поставити

Все залежить від вашої фізичної підготовки. Якщо ви новачок в цій справі, то необхідно зосередитися на поліпшенні фізичної форми. І, звичайно ж, почати тоді краще з маленьких ваг. А, якщо ж ви спортсмен зі стажем, то потрібно знати яку вагу ви можете потиснути 1 раз, тобто максимальна вага. Це той показник, від якого ви будете відштовхуватися в пошуку свого робочого ваги.



Звернемо увагу на визначення максимального підйому більш докладно. Щоб визначити який максимальна вага ви можете взяти, вам варто бути повним сил і енергії, і обов`язково відпочив. Головне перед цим експериментом добре виспатися і намагатися не перепрацьовувати, інакше він буде не вдалим. Відмінним періодом для відпочинку буде як мінімум два дні. Перед спробою дізнатися максимальний підйом необхідно розім`ятися протягом 10 мнуть. Після цього необхідно зробити два розминок підходу. Штанга повинна рівномірно опускатися до моменту поки не торкнеться грудей на рівні сосків, потім вичавлюється в початкове положення.

  • Перший підхід повинен бути з вагою вполовину менше, ніж ви і зробити 8 повторень. Головне під час розминки НЕ перевтомився, інакше це знизить показник максимального підйому.
  • Другий підхід повинен бути з вагою більше першого. Перерва між підходами повинен становити близько трьох хвилин.
  • Після цього повинен послідувати третій підхід з максимальною вагою. Для підстраховки з вами повинен знаходитися партнер, але він не повинен руками торкатися грифа.

Якщо спроба вдалася, і ви впевнені що можете зробити більше, спробуйте виконати жим, лежачи через п`ять хвилин. Якщо ж навпаки це здалося дуже великою вагою, спробуйте повторити з меншою вагою через такий же проміжок часу. Знаючи свій максимальна вага підйому, ви можете розробити для себе програму виконання даної вправи. І в недалекому майбутньому ви зрозумієте, як збільшити вагу в жимі. Виконувати цю вправу два рази в тиждень, максимально ефективно для кожного спортсмена. Експеримент по визначенню максимальної ваги підйому необхідно проводити не частіше ніж один раз на місяць, інакше це може призвести до травми.

Як збільшити жим: поради



У багатьох книгах і журналах про важкої атлетики можна знайти масу інформації, яка дасть відповідь на питання - як збільшити жим. Існує безліч методик, що дозволяють збільшувати вагу в жимі на дуже швидкому рівні. Головне завжди пам`ятати про свою безпеку і виконувати вправу разом з партнером, який вас підстрахує.

Для подовження м`язів дуже ефективним буде спосіб негативних повторень, в якому вага повинна перевищувати ваш максимальна вага. Але при використанні даного способу необхідно бути максимально обережним і виконувати його не частіше ніж два рази на місяць. Примусові повторення - це метод жиму, в якому партнер допомагає виконати останні підняття штанги, які створять стрес для м`язів і буде розвивати силові якості. Також збільшити результат в жимі лежачи допоможуть вправи, що тренують плечі і трицепси, які виконуються на інших силових тренажерах.

Тепер, знаючи секрети по правильному виконанню жиму лежачи, ви сміливо можете вирушати в спортзал, і в недалекому майбутньому ви збільшите свої результати, і звичайно ж, м`язи грудей.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!