Як збільшити силу?

Як збільшити силу?

Багатьом початківцям спортсменам цікаво дізнатися, як збільшити фізичну силу за короткий час і які існують спеціальні вправи для цього. Виявляється, цілком реально за допомогою нехитрих прийомів значно поліпшити свою фізичну підготовку і виконувати більш важкі силові вправи.

Як збільшити силу: поради

  1. Помічено, що той чи інший колір може впливати на людину. Так, доведено, що червоний колір збільшує працездатність тренується в атлетичному залі спортсмена. Для цього необхідно підбирати тренувальний костюм яскраво-червоного кольору, що особливо допомагає при жимі штанги лежачи. Цей відтінок стимулює робочу моторику тіла. До речі, чемпіони різних рівнів з важкої атлетики найчастіше виступають саме в трико червоного кольору.
  2. Тим, хто бажає лише збільшити силу м`язів, щоб вони придбали рельєф, необхідно інтенсивно тренуватися. Для цього потрібно виконувати вправи не з великою вагою, а з таким, який становить 75-80% від максимально можливого. Таким чином, можна буде виконати від 6 до 10 повторень. Робити вправи необхідно до тих пір, поки не виникне тремору м`язів. Чим більше буде виконано підходів, тим більша кількість глікогену перетравиться в м`язах. Однак після кожної виконаної серії рухів необхідно давати тілу відпочити, щоб не виснажити м`язи і не спровокувати розриви м`язової тканини.
  3. Значно збільшити свою силу можна ще й за рахунок правильного харчування. Крім поповнення мінімальних потреб організму, необхідно постачати в нього більшу кількість калорій, ніж витрачається за день. При цьому кількість білка повинно перевищувати кількість ненасичених жирних кислот. Так, оптимально для організму спортсмена щодня вживати не менше 3 грамів білка і не менше 5 грамів вуглеводів на кожен кілограм маси тіла. Продукти в раціоні повинні бути натуральними і свіжими.
  4. Для того щоб збільшити силу рук, як у професійних боксерів, окрім усього іншого потрібно ще й правильно відпочивати. Необхідно правильно спланувати тимчасові інтервали для відпочинку натруджених м`язів. Обов`язково потрібно відпочивати не тільки між підходами у вправах, а й правильно організувати свій режим дня. Щоб м`язи ставали міцнішими і встигали відновлюватися після тренувань, кількість годин, відведених на добу на сон, має становити не менше 8. Крім того, в нічний час якраз функціонують гормони, що роблять тіло сильніше, а саме андрогени (тестостерон і ін.). Без належного сну тіло не зможе досить відпочити і відновити сили для наступних тренувань, а значить, і нарощування м`язової маси буде важчим. Крім нічного сну можна також відпочивати 1,5-2 години вдень.

Золоте правило: не займатися поза спортзалом

Якщо спортсмен направляє всі свої сили на збільшення сили м`язів в спортивному залі, це зовсім не означає, що поза залою потрібно користуватися будь-якою можливістю, щоб ще більше накачатися. Досвідчені тренери радять не розсіювати свою енергію і не витрачати калорії за стінами залу, так як в цей час пластичні і живильні речовини спалюються даремно, а вони повинні бути спрямовані на побудову м`язів.



Якщо фізичної роботи все-таки не уникнути (наприклад, чоловік поза спортзалом працює будівельником або вантажником, а його обов`язки пов`язані з підняттям тяжкості), то щоб зайві калорії не витрачалися, а м`язова маса росла, необхідно збільшити кількість з`їденого. Порції, відповідно, повинні бути більше, до основних прийомів їжі можна додати перекушування.

Хитрощі, які допоможуть збільшити силу



Щоб зробити більше підходів, досвідчені атлети рекомендують охолодити свої руки. Для цього перед заняттям можна покласти напіврукавичкок в холодильник або просто безпосередньо перед жимом потримати в руках кілька кубиків льоду. Наукові дослідження довели, що холод притупляє втома, і чоловіки можуть піднімати більшу вагу завдяки цьому.

Мотивація ще нікому не нашкодила. Щоб збільшити свою силу, можна дивитися фільми про бодібілдерів, розглядати фотографії культуристів і консультуватися з досвідченими атлетами.

Інші не менш корисні поради по нарощуванню сили в м`язах можна знайти на нашому сайті в розділі бодібілдинг.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!