» » » Як навчитися сальто назад?

Як навчитися сальто назад?

Як навчитися сальто назад?

Сальто назад - це ефектний і красивий акробатичний елемент. З усіх варіантів сальто він вважається найпростішим. Ми розповімо вам докладно про те, як навчитися робити сальто назад.

Техніка безпеки

Найголовніше при виконанні акробатичних стрибків - це неухильно дотримуватися техніки безпеки. Якими б гарними не були ці стрибки, вони не варті вашого здоров`я. Ні в якому разі не виконуйте свої перші сальто на твердій поверхні. Найкраще відправитися в спортзал, де є м`які мати. На перших етапах нехай поруч з вами буде хтось: один, тренер, батько. У разі необхідності він надасть вам допомогу.

Виконання сальто назад

Щоб навчитися робити сальто назад, треба підготуватися. Перш за все розімніть, зробіть кілька підготовчих вправ. Стрибайте вгору з присідаючи, повністю випрямляючи тіло. У другій вправі також треба стрибати вгору, але з угрупованням. Підстрибніть і притисніть коліна високо до живота.

  1. Щоб виконати безпосередньо сальто назад, потрібно зробити наступне: встаньте прямо, трохи зігніть ноги, трохи нахиліться вперед, руки опустіть вниз. Вам потрібно максимально сильно відштовхнутися від землі, допомагаючи собі при цьому руками.
  2. Сильно відштовхніться, зробіть різкий замах руками вгору. Потужний помах руками - це найбільш важливий момент у виконанні трюку. Тому якщо у вас слабкі м`язи рук, потрібно обов`язково їх тренувати.
  3. Як тільки ви підстрибніть вгору, закиньте голову назад. Вона повинна залишатися в такому положенні до закінчення стрибка. В іншому випадку ви ризикуєте втратити рівновагу. Не можна під час стрибка закривати очі, дивіться прямо перед собою - так ви будете краще контролювати своє положення щодо землі.
  4. Після того як ви на частку секунди підніміться в повітря, почніть групуватися і скручуватися назад. Для цього ноги притисніть до тулуба і притримуйте їх руками. Чи не притискайте підборіддя до колін, інакше швидкість стрибка може знизитися і ви впадете, що не докрутивши сальто.
  5. Коли ваше тіло виявиться паралельним землі, починайте разгруппіровиваться. Запам`ятайте, що приземлятися потрібно тільки на напівзігнуті ноги. Якщо ви приземлитеся на прямі, то ризикуєте пошкодити колінні суглоби.


Тренуйтеся і ви навчитеся чудово робити сальто назад.

На нашому порталі ви знайдете ще одне керівництво по виконанню сальто, як тому, так і вперед - Як навчитися робити сальто.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!