» » Як стрибати в воду?

Як стрибати в воду?

Як стрибати в воду?

Щороку як на пляжах Росії, так і за її межами на доках з`являється маса людей, які постійно стрибають із трампліна на пірсі. В основному це молодь, хоча і дорослі люди іноді люблять стрибнути у воду з висоти. Незважаючи на те, що на всіх пляжах висять оголошення про те, що стрибати заборонено, це нікого не зупиняє. Всі ці люди знають, як стрибати у воду, так чому б не навчитися і вам?

Сама технологія стрибків у воду виглядає таким чином. Ви повинні піднятися вище, розбігтися або підстрибнути, надавши собі прискорення, і летіти в воду. Стрибати у воду можна різними способами, але всі вони освоюються в міру отримання більш простих навичок.

Техніка безпеки

Перед тим як правильно стрибати в воду, групуватися, виробляти різні трюки, потрібно для початку навчитися азам. В першу чергу, людина, яка задумала стрибнути в воду, повинен перебороти свій страх води. Коли ви стрибаєте в воду, ви на кілька секунд втрачаєте орієнтацію, так як отримуєте сильний удар по вухах і опиняєтеся оточеним водою. Тому ви повинні навчитися не губитися під водою, відкривати очі. Крім того, ви повинні чітко усвідомлювати, скільки часу ви можете провести під водою, і знати, як пірнати в воду прямо з водної поверхні, а потім вже переходити до стрибків у воду з висоти.



Також необхідно пам`ятати, що угруповання під час стрибка - це основне правило безпеки. Якщо неправильно згрупуватися, тим більше при великій висоті, можна сильно травмувати частини тіла, починаючи сильним ляпасом животом і закінчуючи реальним вивихом ніг або рук. Групуватися потрібно так, щоб стрибати в воду або головою вниз, або ступнями. При цьому необхідно нагадувати струну - це значить, що всі частини тіла повинні бути максимально витягнуті.

види стрибків

Всі стрибки діляться на спортивні, акробатичні, навчальні, комічні і групові. При спортивних стрибках можна стрибати з трампліна або з вишки. Трамплін хороший тим, що ви отримуєте додаткове прискорення, але разом з тим ускладнюється приземлення в воду. Тому стрибки з вишок або трамплінів - доля швидше спортсменів або досвідчених профі, але не новачків.

Стрибки також можуть бути з різним вихідним положенням, кількістю оборотів, положенням тіла, напрямком обертання. Перед стрибком нирець може стояти як особою до води, так і спиною. Якщо ви стоїте спиною, то стрибати можна тільки з місця. Якщо ж особою - то можна пірнати і з розбігу, тоді ви сильніше ввійдете в воду. Також під час стрибка можна змусити своє тіло обертати по поперечної або поздовжньої осі. Проста людина стрибає найчастіше «Щучкою» або «бомбочкою». Перший випадок - це стрибок головою вниз з витягнутими вперед руками, а другий - стрибок у вже сгруппированном стані, коли нирець підгинає коліна під себе і охоплює ноги руками.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!