» » » Як протверезити людини?

Як протверезити людини?



Як протверезити людини?

Процес виведення алкоголю з організму залежить від багатьох факторів. До них відносяться кількість і якість випитого, кількість і вид прийнятої їжі, швидкість метаболізму і особливості функціонування печінки конкретної людини, а також його вага і вік. При цьому період виведення алкоголю з організму займає набагато більше часу, ніж період його всмоктування в кров. Наприклад, у здорового чоловіка вагою близько 70 кг. середнього віку, 300 гр. випитої горілки будуть виводитися близько доби. Однак в житті бувають ситуації, коли виникає необхідність повернути сп`янілого людині здатність адекватно сприймати навколишнє, тобто потрібно вирішити, як протверезити п`яного людини, не чекаючи природного виведення алкоголю з організму. Є кілька способів, які допомагають впоратися з цією проблемою. Звичайно, що знаходиться в крові алкоголь нікуди не дінеться, однак навколишня дійсність для сп`янілого стане сприйматися набагато чіткіше.

  • В першу чергу варто подбати про те, щоб вивести з організму той алкоголь, який ще не всмоктався в кров. Для цього потрібно спустошити шлунок, тобто викликати блювотний рефлекс будь-яким доступним способом. Це можуть бути і банальні «два пальці в рот», і велика кількість води з розчиненою в ній содою і сіллю.
  • Алкоголь виводиться через печінку, нирки і легені. Тому для якнайшвидшого протверезіння необхідно багато пити. Найкраще підійдуть кислуваті напої, наприклад, вода з соком цитрусових. Як тонізуючий засіб не зайве випити чашку міцного несолодкого кави або міцний солоний чай.
  • Поки йдуть пошуки способу, як протверезити людини, варто відразу забезпечити йому доступ свіжого повітря, знаходження в прокуреному приміщенні зовсім не сприяє поліпшенню стану. Однак ні в якому разі не варто виходити на морозне повітря. Це може спричинити ще більшу сп`яніння або втрату свідомості. Можна дати понюхати сп`янілого ватку, змочену нашатирним спиртом. Якщо є можливість, варто подумати і про холодний душ.
  • До досить дієвим і жорстких методів ставитися енергійне розтирання долонями вух. На вушних раковинах розташовано безліч чутливих активних точок, вплив на які сприймається навіть на несвідомому рівні. Таким способом можливо привести до тями навіть людини, що знаходиться в несвідомому стані.
  • Якщо питання того, як швидко протверезити людини стоїть дуже гостро, можна вдатися до «варварським» методам. Одним з них є дати сп`янілого випити чайну ложку нашатирного спирту, розчиненого в склянці води. Подібний ефект можуть дати розчинені у воді 15-20 крапель м`ятної настойки.
  • Деякі фахівці рекомендують гуманніші напої, що сприяють протверезіння. Їх ефект заснований на утриманні речовин-алкалоїдів, які сприяють тому, що молекули спиртного швидше розщеплюються і виводяться з організму. Одним з найбільш поширених продуктів, що містять такі алкалоїди, є гострий перець, як чорний, так і червоний. Ось один з застосовуються «рецептів»: стінки широкої і об`ємної чарки ополаскиваются декількома краплями рослинного масла, щоб на них утворилася плівка. Потім в чарку викладається жовток одного яйця. На нього накапують приблизно 10-20 крапель джину, в залежності від ваги і росту людини. Зверху напій посипається червоним і чорним меленим перцем. Коктейль потрібно випити одним ковтком.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!