» » » Який повинен бути білірубін?

Який повинен бути білірубін?

Який повинен бути білірубін?

При розпаді гемоглобіну утворюється білірубін. Він являє собою жовтувато-коричневе речовина, є продуктом розпаду еритроцитів або гемоглобіну. Процеси розпаду відбуваються в селезінці.

Прямий і непрямий білірубін

Непрямий білірубін несе небезпеку для центральної нервової системи. Потрапляючи в печінку, він з`єднується з глюкуроновою кислотою, потім розпадається і переходить в прямий або зв`язаний білірубін. У такому стані він стає безпечним для клітин організму, може розчинятися у воді і виходити з допомогою сечовидільної системи.

Якщо печінка не справляється з переробкою непрямого білірубіну в прямий, то він накопичується в надлишку і надає слизових оболонок очей і шкіри жовтуватий колір, що і є ознакою жовтяниці. Бажано знати, який повинен бути білірубін, щоб вміти визначити стан свого здоров`я.

норми білірубіну

Визначити рівень білірубіну можна за допомогою аналізів. У них завжди присутня три цифри: кількість прямого білірубіну, непрямого і загальне число. Загальне значення складається з прямого і непрямого. При цьому кількість прямого білірубіну має становити 25% від загального, а непрямого - 75%.

Постійно змінюється білірубін у новонароджених. Норма - до 205 мкмоль / л, яка встановлюється до кінця першого тижня. Потім цифра знижується. До кінця 3-го тижня життя дитини показник входить в норму - 8,5-20,5 мкмоль / л.

Загальна мінімальне значення для всіх становить 5,2-19 мкмоль / л незалежно від статі і віку.

Середня норма може змінюватися в залежності від особливостей обладнання лабораторії, в якій роблять аналізи.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!