» » » » Чому у дитини зелений стілець?

Чому у дитини зелений стілець?

Чому у дитини зелений стілець?

Перш ніж розповісти про те, чому у дитини зелений стілець може виникати в тому чи іншому віці, давайте згадаємо, що дитина в цей світі зовсім недавно і його організм тільки починає знайомство з такими умовами, коли потрібно самому є і випорожнюватися. У дитини органи травного тракту і інші тільки починають пристосовуватися: печінку ще не повноцінно запрацювала, бактерії в кишечнику ще не заселилися в тій кількості, в якому вони будуть обробляти їжу як треба.

Стілець зеленого кольору у дитини зовсім не обов`язково говорить про серйозні порушення, на зразок дисбактеріозу. Колір стільця дитини після 5 дня від народження може змінюватися через багатьох факторів: від їжі прийнятої годує мамою, від введеного прикорму, від гармонов мами, які скачуть, та інше.

Якщо зелений стілець у дитини після 5 днів життя до 3 місяців

Спочатку пояснимо, чому саме після п`яти днів життя. Справа в тому, що в перші дні після народження у дитини виводиться меконий, а після - оливкового кольору перехідний стілець. Він зазвичай припадає саме на п`ятий день життя малюка.

  • А якщо у місячну дитину зелений стілець, але при цьому дитина абсолютно спокійний, в настрої, його ніщо не турбує, не плаче без причин і спить спокійно, то це може бути пов`язано з їжею, яку приймала мама. Якщо вона їла щось зелене, то і стілець у немовляти буде зеленим. Взагалі, мама, яка годує повинна строго стежити за раціоном, тому як кишечник дитини ще не звик до повноцінної обробці будь-яких речовин, що надходять з молочком. Тому колір може помінятися і через те, що ви з`їли щось незвичне для малюка. Крім їжі, на колір впливає і виділяється білірубін, який сприяє фарбуванню в зелений колір калу.
  • Ще однією причиною зеленого стільця може бути якість молока: жирне молоко надає гірчичний коричневий колір калу малюка, а від рідкого нежирного молока у дитини рідкий зелений стулбез різкого запаху. До речі, запах - ознака негаразди тільки якщо він різкий.
  • Про діток на штучному вигодовуванні потрібно сказати окремо адже частенько кал стає зеленим і в тих випадках, коли тільки починають вводити штучну суміш або, коли змінюють її. Якщо у дитини вже не перший день зелений стілець, то змініть йому суміш, можливо, проблема зникне.
  • Ви повинні бути готові до того, що міняти суміш доведеться не один раз. Стілець зеленого кольору може з`явитися і в момент переходу з грудного на штучне вигодовування. Навіть може захворіти животик, будуть мучити коліки. Варто запастися укропной водичкою або сиропом проти газів і кольок.
  • Крім усього іншого, залізо, що міститься в суміші може бути не до кінця засвоєно кишечником малюка і тому виводиться зі стільцем, пофарбувавши його в зелений колір. Це якраз стосується тих, хто стурбований тим, чтотемно-зелений стілець у дитини.

Коли зелений стілець говорить про проблеми зі здоров`ям



Припустимо, дитині 2 місяці, зелений стілець супроводжується загальним занепокоєнням, помітно погане самопочуття, можливо, є температура. Не потрібно надмірно панікувати, так як це може бути пов`язано з хворобою не травної системи, а наприклад, бути просто ознаками простудного захворювання. Звичайно, це про хороше не говорить, але все ж краще, ніж дисбактеріоз.



Щоб повністю переконатися в здоров`я дитини необхідно здати аналізи, які є основоположними, коли ставиться діагноз. Тільки зелений стілець ні про яку хворобу не говорить. Дуже важливо загальний стан дитини: як їсть, в якому настрої, як спить, не неспокійний, чи ні тривоги та ін. Якщо ваш малюк нормально їсть, спить, не спить без незвичного плачу, посміхається і спокійний, то все нормально.

Зазначу, що те ж саме стосується і дітей, яким ввели прикорм. Зелений стілець у таких дітей може спостерігатися в процесі введення прикорму, а також в залежності від прийнятої їжі.

Обов`язково, варто потривожити, якщо поряд із зеленим стільцем у дитини з`являється занепокоєння, втрата апетиту, поганий сон, можливо, висип проявиться та інше. В цьому випадку викликаєте або відвідуєте самі педіатра і прямуєте всім рекомендаціям. Здаєте аналізи.

Здорових вам діток, не хворійте!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!