» » » » Який повинен бути стілець?

Який повинен бути стілець?

Стілець кожної людини є способом спостереження за власним здоров`ям. Адже якщо у вас він дещо не відповідає деяким параметрам, то можливо у вас проблеми і доведеться обстежитися у лікаря або просто трохи змінити свій раціон. Що стосується останнього, то це дуже важливо, тому що їжа, яку ми їмо, має дуже велике значення для стільця кожного організму.

Як визначити, чи нормальна стілець

Якщо ви не впевнені в тому, що у вас нормально проходить процес випорожнення, то треба поцікавитися, який повинен бути стілець.

  1. По-перше, ви повинні стежити за тим наскільки часто він у вас відбувається. Якщо, наприклад, його не було вже дві доби, то у вас типовий запор. Також якщо ви занадто часто потребуєте відвідування туалету, і кал дуже рідкий з неприємним запахом, то у вас діарея.
  2. По-друге, важливий зовнішній вигляд вашого калу. Він не повинен бути рідким, це означає, що у вас проблеми. Також якщо ви занадто довго не були в туалеті, то скоріш за все, що коли ви все-таки зумієте це зробити, то ваші випорожнення будуть нагадувати камінь.
  3. Якщо ви хочете конкретно знати, яким має бути нормальний стілець, то простежте за своїм режимом. Наприклад, порахуйте, як часто ви робите цю процедуру. Якщо ви відвідуєте туалет один-два рази кожен день, то ваш організм працює в досить нормальному режимі.

Стілець у новонароджених дітей



Дуже багато батьків цікавляться, яким повинен бути стілець новонародженого, адже дитина не може сказати, що його хвилює чи болить. А значить, тут треба постійно спостерігати за процесом і знати, по самому лише кольором калу, чи все нормально проходить в організмі вашої крихти.

  1. Відсутність стільця у новонародженого більше ніж в межах добу, може означати, що мама недостатньо часто годує його молоком, тому треба буде робити це регулярней. Але про це можна робити висновки тільки до десятого дня з моменту народження.
  2. Стілець у дитини може бути різного кольору. Зазвичай він повинен відбуватися кілька разів на день. Спорожнення три чотири рази на добу є нормальним і свідчить про те, що все добре.
  3. Нормальний стілець у новонародженого можна описати тим, що у нього трохи кислуватий запах. Колір повинен бути жовтуватим і можливо, щоб в ньому були маленькі грудочки. Але він може і змінюватися. В цьому немає нічого жахливого.
  4. Ви повинні знати, якого кольору повинен бути стілець, адже якщо він буде зовсім не підходить до нормальної характеристиці, то у вашої дитини можуть бути проблеми. А з цим треба відразу боротися. Особливо якщо випорожнення були з крапельками крові. Контролювати це все вам допоможе лікар, не бійтеся консультуватися з приводу цих питань. Але і не варто постійно смикати, якщо колір трошки змінився.

Стілець, як у дорослих, так і у дітей - це справа, в більшості випадків, індивідуальне і тут багато що залежить від раціону харчування, якості продуктів і регулярності прийому їжі. Якщо ви помітили, що у вас проблеми зі стільцем, не треба відкладати візит до лікаря. Краще звернутися за допомогою і уникнути можливих проблем в майбутньому. Особливо якщо мова йде про ваше маля і його крихітному організмі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!