» » » Що буде якщо намочити манту?

Що буде якщо намочити манту?

Що буде якщо намочити Манту?

Манту (туберкулінова проба, проба Пірке) являє собою метод дослідження, за допомогою якого виявляють наявність імунної відповіді на введення туберкуліну. Туберкулін є витяжкою з зруйнованих мікробактерії (бацил Коха). У Росії застосовується на регулярній основі з 1965 року. Кожній дитині роблять пробу Манту, при цьому обов`язковою умовою вважається наступне: на пробу протягом двох перших днів після щеплення не повинна потрапляти вода. Розглянемо, що буде, якщо ця умова не буде виконана.

Що буде, якщо намочити Манту: наслідки

Манту не є щепленням, тому її можна робити кожній дитині. Існує кілька міфів, пов`язаних з пробою:

  • Не можна їсти певні види продуктів (солодке, шоколад). Дійсно, продукти з підвищеним вмістом цукру можуть викликати дестабілізацію організму, і проба може показати неправильний результат, який виявиться помилковим.
  • Проба Манту може викликати лейкемію. Подібні чутки так і не знайшли підтвердження в наукових дослідженнях.
  • Категорично забороняється носити одяг із синтетичних матеріалів. Можливе утворення алергічних реакцій, але це навряд чи якось вплине на реакцію організму на антитіла.
  • Не можна мочити Манту. Ця інформація дійшла до нас з часів, коли проба Манту називалася пробою Пірке і наносилася зверху на шкіру, а не підшкірно. У тому випадку дійсно можна було мочити це місце, інакше це могло змінити результат дослідження. У теперішній же час єдине, що можна робити з пробами, - заклеювати пластиром, чесати, терти мочалкою і наносити різного виду креми і гелі на цю ділянку шкіри. Приймати душ і ванну можна.

Будьте здорові!

Також вам може бути цікава стаття Чи можна мочити Манту.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!