Що вигідно вирощувати?

Що вигідно вирощувати?

Агробізнес сьогодні вкрай привабливий для багатьох, проте що вигідно вирощувати, знають не багато, так як не у всіх є можливість розробити грамотний бізнес-план. Що найкраще садити, щоб в наслідок не прогоріти - ось питання, яке сильно хвилює підприємців-початківців.

Як зробити агробізнес прибутковим

Якщо вже ви плануєте зайнятися вирощуванням сільськогосподарської продукції для продажу, то робити це слід в теплиці, так саме в ній все швидше зростає і дозріває. А в південних регіонах в теплицях можна збирати до чотирьох врожаїв на рік. Вибір теплиці теж має важливе значення. Варто зважити, яку теплицю вам найкраще придбати: з поліетилену, полікарбонату або скла.

Так, до речі, про регіонах. Найвигідніше займатися цим видом бізнесу саме на півдні нашої країни, так як дешевше вам обійдуться перевезення готової продукції, ніж обігрів і освітлення теплиць в північних регіонах. Транспортна логістика також повинна бути налагодженою. Потрібно вибрати ту культуру вирощування і продаж якої буде вам вигідна. Не забудьте вивчити технологію її вирощування.

що вирощувати



Спробуємо розібратися, що вигідно вирощувати в теплиці:

  • Квіти. Квітковий бізнес сьогодні стрімко розвивається, і обсяги продажів квітів, а особливо до певних свят, особливо великі.
  • Зелень. Салат, кріп, петрушка та інша зелень, ростуть дуже швидко і не вимагають особливого догляду, тому вирощувати їх вкрай вигідно.
  • Ягоди. Сьогодні багато розмов на тему, чи вигідно вирощувати полуницю. Ця ягода вимагає певного догляду, та й до того ж є сезонною. Але, якщо вирощувати її в теплиці, то вона з`явиться у вас раніше, ніж у інших, тому ви можете продати її з хорошим прибутком. Але тут велику роль має вибір сорту. Ягоди повинні бути не тільки великими і красивими, вони повинні добре переносити транспортування, а також ви повинні вирощувати як скоростиглі сорти, так і пізні.
  • Овочі. Що стосується овочів, то вам краще заздалегідь знати, що і куди ви будете продавати. Добре, якщо ви знайдете підприємство громадського харчування, яке буде купувати у вас вашу продукцію. Якщо ж ви плануєте здавати товар оптовикам, то знайте, що вони добре беруть томати та огірки.

На всі ці деталі необхідно звернути вашу увагу, якщо ви зібралися заробити на аграрної продукції. І тільки вивчивши всі тонкощі цього виду бізнесу, можна братися за роботу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!