Як виростити пшеницю?

Як виростити пшеницю?

Багато людей вживають пшеницю. З неї можна зробити кашу, додати в блюдо і приготувати іншими цікавими способами. Сік з трави пшениці дуже корисний і поживний. Пшеницю розумно використовувати на дієтах через низьку калорійність і наявності безлічі поживних речовин.

Однак, не кожна людина вміє вирощувати пшеницю в домашніх умовах або на поле. Розглянемо докладніше, як виростити пшеницю.

Де вирощують пшеницю

Пшеницю вирощувати можна:

  • На поле при певних умовах і правильному догляді;
  • Будинки, пророщуючи паростки спеціальним методом для харчування.

Вирощування пшениці на полі

Вирощувати на поле за містом пшеницю можна тільки за певних умов

  • При вирощуванні важливо враховувати попередні трави і рослини на полі. Добрими попередниками є зернобобові, кукурудза, гречка, ріпак та інші ранні рослини, які зменшують засміченість поля і можливість виникнення хвороб і шкідників. При цьому сіяти пшеницю можна тільки через два роки після попереднього засіву пшеницею, щоб грунт могла набрати потрібну кількість поживних речовин;
  • Грунт повинна бути добре оброблена добривами і мати спеціальні властивості для посіву. Її варто вирівняти і зробити досить щільний пласт. Кращим варіантом підгодівлі, коли Ph грунту становить 6,5-7. Кількість добрив завжди розраховують виходячи з якості грунту і рослин-попередників. Забезпечивши достатньою кількістю добрив з фосфором і калієм, ви поліпшите якість вирощування зерна. Глибина оптимального посіву зерна становить п`ять сантиметрів;
  • Оптимальним часом посіву є 10-20 вересня. До зимівлі паростки утворюють 2-4 розвинених паростка протягом 50-60 днів.

Збирання врожаю слід проводити при повному дозріванні зерна.

Пророщування пшениці будинку



Пророщена пшениця в домашніх умовах є відмінним джерелом вітамінів і мінералів, необхідних організму, проте, проростити пшеницю можна тільки, якщо її не обробили термічно. У будь-якому місті можна знайти магазин, який торгує насінням пшениці, які ніхто не обробляв.

Щоб проростити пшеницю, необхідно

  1. Замочити насіння пшениці як мінімум на п`ять годин, при цьому важливо, щоб рівень води був вище рівня пшениці. При цьому варто раз на годину промивати пшеницю під холодною чистою водою.
  2. Після замочування беремо набряклі насіння і викладаємо їх на деко так, щоб шар був завтовшки не більше 3-4 насіння. Додаємо трохи води, щоб верхні насіння були лише злегка замочені водою. Закриваємо деко плівкою, рушником або будь щільною тканиною від світла, залишивши при цьому невеличкий куточок відкритим.

Протягом дня або декількох днів насіння дадуть паростки. Потім їх можна помістити в холодильник, щоб зберегти на потім, при цьому паростки будуть поступово збільшуватися. Такі пророщені насіння можна вживати в їжу без термічної обробки.

Також ви можете прочитати наш корисний розділ Правила вирощування.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!