Як вибрати сейф?

Як вибрати сейф?

Навіть в тому випадку, якщо ви і ваша трудова діяльність не налаштована на пряму необхідність в сейфі, не поспішайте відразу відмітати всі умови його придбання. Адже в будь-якому будинку або організації є документи або цінності, які не хотілося б виставляти на загальний огляд. Крім того сейфи, як на роботі, так і вдома, є хорошою перепоною від зловмисників, пожеж та інших форс-мажорних обставин. Адже безпека понад усе і покупка сейфів не такий вже безвідповідальний момент, до цього питання потрібно підходити дуже ретельно. Сейф вважається найбільш простим і звичним способом для зберігання всіх ваших цінностей. У ряді випадків може знадобитися спеціально сконструйований обладнання, таке як сейф для зброї. Якщо ви задалися питанням, як вибрати сейф, то вам необхідно дізнатися спочатку які вони бувають.

різновиди сейфів



В основному класифікація сейфів йде за їх прямим призначенням.

  • Вогнестійкі сейфи - їх основним завданням є збереження всіх ваших цінностей від вогню. А вміст такого сейфа, в основному, становлять паперові документи, магнітні диски, гроші, фото- і кіноплівки. Якщо ви поставили собі за мету купити маленький сейф, то сейфи такої класифікації підійдуть найкраще. У свою чергу вогнестійкі сейфи також підрозділяються на три класи. Перший, клас «Б» - температура в таких сейфах не піднімається вище 170 С при впливі на нього вогню, але при більш високих температурах папір може обвуглитися. Наступний тип - клас «Д». Усередині даного сейфа температура не піднімається вище 70 С, завдяки чому зберігаються фото- і кіноплівки. Далі йде клас «ДІС» - його порогова температура 50 С, що зберігає магнітні носії інформації і компакт диски. Надійність вогнестійких сейфів перевіряється самими його виробниками. Слід зазначити, що сучасні сейфи піддаються таким перевіркам, як тепловий удар, після якого всі, що містить в собі сейф, має залишитися в цілісності й схоронності. І тільки лише в цьому випадку вогнестійкий сейф виставляють на продаж.
  • Якщо ви хочете купити сейф для офісу недорого, то вам підійдуть зламостійкі сейфи - це сейфи, які проектуються і створюються для зберігання цінностей від несанкціонованих зломів. Конструкція зломостійких сейфів наступна - його корпус складається з двох стінок, товщина яких від 1-3 мм до 20 мм, між цими стінками залитий надміцний бетон, перемішаний з великої мармурової і гранітною крихтою. Взломостойкие сейфи бувають вбудованими, тому якщо ви вирішили купити вбудований сейф, то можете зупинити свій вибір на сейфах даній класифікації. Вбудовувані сейфи даній класифікації мають величезну популярність, адже такий сейф може захищати ваші цінності не тільки від зломів, але і від пожежі. Єдиним мінусом вбудовуваних сейфів можна назвати його установку, яка вважається досить трудомісткою. Особливу потребу в таких сейфах мають великі фінансові чи інші організації.
  • Меблеві сейфи - такі сейфи мають невеликі розміри і встановлюються, і вбудовуються в різноманітні види меблів. Тому якщо ви задумалися над тим, який краще сейф для дому, як вибрати його і куди поставити, вам неодмінно підійде такий варіант. Сейфи такого виду кріпляться на стіни або до підлоги, що ускладнює або зовсім запобігає винос сейфа з приміщення.
  • Сейфи для зброї - такі сейфи просто незамінні в тому випадку, якщо ви є власником вогнепальної зброї. Середина таких сейфів має зручні кріплення, що дозволяє компактно розташувати різні види зброї, також є відсіки, де можна зберігати патрони. Сейфи для зброї в силу своєї специфіки відповідають особливим вимогам безпеки, і установка їх приміщеннях регулюється на правовому рівні.


Не варто думати, що це і є всі види сейфів, насправді є й інші, які призначені для конкретних установ, що мають більш вузьку спрямованість - це готельні, поштові, депозитні, касові та інші сейфи. Ціни на сейфи досить різні. Можна купити дешевий сейф, але не варто забувати про безпеку, адже не завжди дешево - значить надійно. Підходьте до вибору "захисника" свого майна серйозно і ретельно, щоб у майбутньому не пошкодувати про невірне придбанні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!