» » » Як вибрати намет?

Як вибрати намет?

Як вибрати намет?

Любителям походів і відпочинку на природі часто доводиться стикатися з тим, як вибрати намет. Відразу постає питання, яка намет краще, на що орієнтуватися при виборі. Настійно рекомендується приділити всім параметрам належну увагу і час. А при необхідності варто порівняти кілька різних наметів.

З чого почати вибір намети

Щоб Ваша намет стала вдалим придбанням, варто визначитися в якій місцевості, і за яких умов буде застосована намет. Чим точніше будуть ці дані, тим більше гарантія приятнейшего часу.

Вибравши на перший погляд вподобану намет, варто вивчити інформацію про неї. Рекомендується не економити на такому важливому предметі, і в першу чергу, думати про міцність і якості намети. Хороший орієнтир - перевірена репутація виробника. Як правило, в спеціалізованих магазинах ціна брендових моделей відносно висока.



На наметі повинна бути вказана температура повітря, допустима для застосування. Необхідно якомога чіткіше порівняти цей параметр з очікуваними погодними умовами в місці відпочинку.

До туристичних наметів повинен додаватися паспорт і чітка інструкція по збірці. При виборі варто уважно вивчити ці документи з повними характеристиками і гарантією.

Аспекти для вибору

  • Першим аспектом для вибору є матеріал, з якого виготовлена намет. Тут знову варто згадати про пряме призначення намети. Якщо в місцях розбивки табору передбачається підвищена вологість, то на водонепроникності варто загострити свою увагу.
  • Також вивчаються і інші властивості матеріалу. Наприклад, варто перевірити якість силіконової просочення, необхідної для захисту від накопичення вологи в волокнах тканини. Досвідчені туристи також знають, що потрібно звернути увагу і на щільність переплетення ниток тенту.
  • Важливу роль відіграють оздоблювальні елементи та фурнітура. Всі складові повинні бути нові, акуратні й чіткі. Блискавка повинна легко застібатися і розстібатися без зайвих зусиль. А шви обов`язково повинні бути проклеєні.
  • У пошуку відповіді, як правильно вибрати намет, найбільш інтригуюча частина - це вивчення внутрішнього стану намети. Тут повинен відчуватися комфорт і зручність. Також намет повинна мати внутрішню функціональністю і необхідними аксесуарами. Як правило, велика кількість корисних дрібниць свідчить про якісний товар. Наприклад, багато кишень на стінках значно полегшує відпочинок і розваги.
  • Важливий момент відпочинку і сну в наметі - вентиляція. Дуже добре, якщо в стінках передбачені «кватирки» для провітрювання.
  • Також є аспект, який практично ніколи не залишається без уваги - вага намету. Мало кому хочеться страждати від важкої конструкції. Отже, якщо виробник використовує сучасні технології, то намет виходить дуже легкою і покупець залишається задоволений.
  • І, звичайно, зовнішній вигляд - значимий параметр, що визначає як вибрати намет туристичну. Наприклад, найбільш популярний зелений колір матеріалу намети для відпочинку в лісі або горах, але можна вибрати і інші кольори. Зараз популярні яскраві кольори: синій, помаранчевий, бірюзовий.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!