Що випити?

Що випити?
Що випити?

Вітрини сучасних винних магазинів здатні захопити і здивувати навіть професійних барменів і сомельє - асортимент виставлених в них алкогольних напоїв справді величезний. Якщо навіть знавці не завжди можуть відразу точно сказати, як і з чим покладається вживати вміст тієї чи іншої красивою пляшки, то вже що тоді говорити про просте, чи не досвідченим в цих питаннях людині! Можливо, деякі наші поради допоможуть вам розібратися у всьому цьому різноманітті і правильно вибрати напій, найбільш підходящий до конкретного випадку.

Що випити на рибалці?

Один з найпоширеніших випадків розпивання спиртних напоїв в чисто чоловічій кампанії - випити на рибалці. Під пахне димком, пекуче гарячу, наваристу юшку, приготовану з свіжоспійманої риби, пара чарок холодної горілки - класичне поєднання, якому немає альтернативи. Хороша російська горілка і під підморожене солоне сало з прорізом, чорний хліб і малосольного оселедець, посипану зеленою цибулею. У такому поєднанні вживати її також рекомендується зимовим вечором вихідного дня, сидячи з друзями за затишним кухонним столом.

Що випити на самоті?

Коньяк, на відміну від горілки, не п`ють в галасливих веселих компаніях. Смакуючи коньяк, не розповідають анекдотів і не співають під гітару ,. Коньяк - напій одинаків. Його наливають на дно келиха, всідаються в крісло, вкривають ноги пледом і ведуть з найкращим другом задушевну неспішну бесіду. Коньяк не закушують так, як горілку, - вазочка з маслинами, чорний шоколад або трохи хорошого сиру, ось і все, що потрібно до нього. Ще один напій, який не п`ють у великій компанії, - це абсент. Про правила і особливості його вживання на нашому сайті є окрема стаття Як правильно пити абсент в домашніх умовах.

Що випити на дружніх посиденьках?

Пиво - це дійсно кращий бюджетний варіант напою для галасливої і студентської братії, що не обтяженої великими доходами. До пива можна подати різноманітні готові снеки з розряду, що називається, «дешево і сердито» - солоні сухарики, горішки, чіпси і т. П. Скромну закуску. Підходить пиво і для пікніків на природі - їм добре запивати смажені на мангалі шашлики, ковбаски «барбекю» або ж просто підсмажені над багаттям сардельки, нанизані на обкоровані гілочки.

Що випити на дамській вечірці?

Прекрасній статі для вечірки найкращим чином підійдуть десертні вина - херес, мадера або марсала, які відмінно поєднуються за смаком з цукерками, тістечками, фруктами і морозивом. Також «жіночими» винами здавна прийнято вважати малагу, мускати і кагор.



Чудовою альтернативою кріплених виноградних вин в спекотний літній день може стати пиво. випитиЦей напій традиційно вважається чоловічим, але можна знайти і жіночі варіанти легкого пива. Наприклад, пиво може бути незвичайним - ягідним або фруктовим. Таке екзотичне дамське пиво, здавна вироблене в Бельгії, містить дуже мало алкоголю і має ніжний і освіжаючим смаком вишні, малини або полуниці (залежно від його сорту).

Що випити під час романтичної вечері на двох?

Класика жанру - це, звичайно ж, шампанське. Найкращим шампанським вважається шампанське сорту «Брют», але перш ніж запрошувати дівчину на вечерю, не зайве буде ненав`язливо поцікавитися, чи любить вона сухі вина. Якщо дівчина виявиться випитиласунам, можливо, класичний «Брют» здасться їй надто кислим, в такому випадку краще придбати напівсолодке шампанське. До шампанського повинні додаватися затишний столик, напівтемрява, свічки, квіти, ваза з полуницею і білий шоколад.

Якщо ж шампанське здається занадто банальним, спробуйте здивувати дівчину незвичайним лікером і поставте на стіл пляшку блакитного "Кюрасао" або двоколірний «Шеріданс». Хороша також екзотична пряна «Самбука», яку перед вживанням слід ефектно підпалити. Про те, як правильно це зробити, розповідається в нашій статті Як пити самбуку.

Що випити на пікніку?



На пікніках популярної їжею є шашлик. Хочеться відразу ж попередити, що шашлик і горілка - речі несумісні. Посмажені на вугіллі м`ясо належить запивативипити червоним сухим вином типу «Каберне», «Сапераві» або «Мерло». Якщо сухе вино здається надмірно кислим і терпким, до шашлику можна подавати червоні напівсолодкі вина, такі як «Кадарка», «Хванчкара» або «Кіндзмараулі».

У тому випадку, коли шашлик готують з курячого філе, осетрини або іншої цінної риби, запивати його краще білим сухим або напівсухим вином - «Рислінгом», «Совіньон», «Фетяска» або «Ркацителі».

Що пити на вечірці?

Король будь гламурної вечірки - його величність коктейль. Хороший алкогольний коктейль - задоволення, прямо скажемо, не з дешевих, адже в його склад входить часом до десятка вельми дорогих інгредієнтів - лікери, віскі, шампанське, коньяк, випитинатуральні фруктові соки, тому заздалегідь будьте готові до істотних витрат, якщо збираєтеся організовувати справжню коктейльну вечірку.

Якщо не знаєте, на яких саме коктейлях краще зупинити свій вибір, щоб не помилитися, дійте напевно: йдіть перевіреним шляхом і приготуйте кілька видів традиційних коктейлів за класичними рецептами - «Маргариту», «Джин-тонік», «Викрутку», «Віскі з колою »або« Мохіто ». Крім цих широко відомих коктейлів, великою популярністю в барах і нічних клубах користуються «Дайкірі», «Б - 52» і «Хіросіма». До речі, про те, як готувати останній з них, розповідається в нашій статті Коктейль «Хіросіма». Якщо ж хочеться випити чогось більш екзотичного, спробуйте приготувати коктейль «Армагеддон».

Рецепт коктейлю «Армагеддон»

Для приготування однієї порції напою з такою звучною назвою потрібні:

  • лікер «Амаретто»;
  • «Персиковий шнапс»;
  • малиновий лікер;
  • «Спрайт».випити

Кожного з цих інгредієнтів потрібно по 15 мл. Також потрібні:

  • журавлинний і апельсиновий сік - по 60 мл кожного;
  • трохи колотого харчового льоду;
  • келих «Хайболл».

У келих покладіть колотий лід, влийте поверх нього малиновий лікер, «Амаретто» і «Персиковий шнапс», зверху додайте охолоджений апельсиновий і журавлинний сік і потім вже «Спрайт». Акуратно перемішайте коктейль і відразу ж його подавайте.

Ще один не менш смачний і надзвичайно популярний коктейль «Манхеттен» роблять не на основі лікарів, як два попередніх, а на основі знаменитого італійського вермуту «Мартіні», який є основним інгредієнтом в рецептах багатьох відомих алкогольних напоїв. Про правила їх приготування і про те, як вживати «Мартіні» в чистому вигляді, розповідається в нашій статті Як пити Мартіні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!